Barnas beste lekeplass

FULL FART: Georg Pape i farten under trening i Jessheimhallen. Trener Benthe Irene J. Jansen, allidrettstrener i Øvre Romerike Handicapidrettslag, følger nøye med. Bak fra venstre heiagjengen med Vemund Roland, Kjerstin Stokstad og Adrian Svendsplass.  ALLE FOTO: LISBETH ANDRESEN

FULL FART: Georg Pape i farten under trening i Jessheimhallen. Trener Benthe Irene J. Jansen, allidrettstrener i Øvre Romerike Handicapidrettslag, følger nøye med. Bak fra venstre heiagjengen med Vemund Roland, Kjerstin Stokstad og Adrian Svendsplass. ALLE FOTO: LISBETH ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Boccia, teppecurling og all verdens ballspill skal testes når den ferske barnegruppa i Øvre Romerike Handicapidrettslag fyller Jessheimhallen.

DEL

Seniorgruppa i Øvre Romerike HIL har trent teppecurling i Jessheimhallen hver eneste tirsdag året rundt så lenge noen kan huske.

I høst bestemte klubben seg for å utvide dette prosjektet, dannet en egen barnegruppe og inviterte Borgen Unified til å delta på treningene.

Nå er Jessheimhallen full hver eneste tirsdag der det trenes forskjellige idretter i hvert eneste hjørne.

– Barnegruppa er noe vi kom i gang med på senhøsten i fjor. Den har vært en kjempesuksess fra første stund, sier Vigdis Mørdre, leder i Øvre Romerike Handicapidrettslag.

Egen trener

Benthe Irene J. Hansen har en sønn som er aktiv i idrettslaget, og har tatt på seg jobben med å være allidrettstrener for barnegruppa.

– Dette er et tilpasset tilbud til funksjonshemmede mellom seks-sju år og de opp til en 15-16. Vi har allerede fått med ti nye utøvere, og har plass til mange flere, sier Mørdre, og legger til at ingen som er kommet til hadde noe som helst treningstilbud fra før.

– Hos oss driver de med mye ballaktivitet, forskjellige hinderløyper, boccia, teppecurling og generell lek og moro.

Handlet

I fjor høst fikk Øvre Romerike Handicapidrettslag 25.000 kroner i prosjektmidler fra Ullensaker Idrettsråd. Disse pengene har blant annet gått til å kjøpe utstyr til barnegruppa.

– Vi leier hallen gratis, men lønner trenere og har kjøpt inn en god del utstyr, forklarer Mørdre.

Som mangeårig ildsjel i Øvre-klubben håper hun på enda større aktivitet i Jessheimhallen på tirsdag.

– Det er lite rekruttering i boccia for tida. Dette er en grein som passer for alle. Man kan for eksempel drive med boccia selv om man sitter i rullestol, sier Mørdre.

Artikkeltags