Avgjorde og ble utvist

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

(Fredrikstad – Strømmen 1-2). Først avgjorde George White kampen sekunder før ordinær tid var ute. Deretter feiret han på seg et gult kort foran Fredrikstad-fansen, før munnbruk gjorde at vingen fikk det røde kortet.

DEL

Det ble en ellevill avslutning i Fredrikstad for Strømmen. Mahmoud El Haj slo en nydelig crosser mot George White da kampuret var godt inn i det 90. minutt. White dro av Fredrikstad-midtstopper før han plasserte den helt nede i hjørnet og avgjorde kampen for gråtrøyene.

Men nigerianeren stoppet ikke der. For etter scoringen løp han bort til Fredikstad-fansen og feiret målet dansende. Det var nok til at dommer Kai Erik Steen dro opp det gule kortet. White fortsatte deretter å konversere med motstanderens spillere, helt til pipeblåseren fant fram det røde kortet.

Kristisk Halle

Helt klart et skår i gleden for strømlingene, men de tre poengene de fikk med seg mot seriefemmeren var svært viktig. Med seieren klatret romerikingene opp til åttendeplass på tabellen og har åtte poeng ned til Alta, som er første lag under nedryksstreken.

– Dommeren forklarte at han fikk det røde kortet for å ha vist fingeren til en av Fredrikstad-spillerne. Det ble litt drittslenging mellom spillerne etter målfeiringen. George ble provosert, men han må lære seg å takle det. Det var dumt av han og noe han ikke skal gjøre, sier Strømmen-trener Gunnar Halle, som selv var ute på banen og dro med seg White.

Seieren i Fredrikstad, mote et topplag som Strømmen ikke har hatt for vane, gjør at plassen i 1. divisjon nærmest er sikret når de nå står med 32 poeng.

– Vi har langt på vei, men ikke helt, berget oss. Vi håper på flere poeng og ønsker selvfølgelig å havne så høyt oppe på tabellen som mulig, sier Halle.

Schulze-show

De første 45 minuttene på Fredrikstad stadion var veldig lite underholdende. Det som var av farligheter sto Eirik Schulze for. Etter 21 minutter fikk han den første muligheten til å hamre ballen i nota, men frisparket fra 20 meter gikk rett i muren.

Fire minutter senere hadde Strømmens midtbaneterrier en langt større sjanse. Vertenes keeper Jon Masalin bommet totalt med et utspill og Schulze plukket opp ballen. Men alene med Masalin satte han ballen rett i fanget på sisteskansen.

Tre minutter før pause var Schulze nok en gang i begivenhetenes sentrum. Han fikk stå merkelig alene på tre meter etter et hjørnespark, men traff ikke ballen.

I stedet ga Schulze Fredrikstad en gavepakke fem minutter etter pause. Som bakerste mann ga han ballen til Dag Alexander Olsen. Han takket og bukket og plasserte ballen i hjørnet fra 16 meter.

Men fem minutter senere gjorde Schulze det godt igjen. Jon Masalin bommet på boksingen sin etter et frispark fra Mustapha Achrifi og Schulze hadde få problemer med å sette ballen i mål på bakerste stolpe.

– Jeg var langt nede etter baklengsmålet, derfor smakte det ekstra godt å score, sier Schulze.

Artikkeltags