Dagens to motstandere møttes allerede i den tredje serierunden i mai. Da endte oppgjøret på Myhrer stadion 1-1 etter Andreas Castilla sendte Skedsmo i ledelsen før Ole Andreas Nesset utlignet med et snaut kvarter igjen av kampen.

MINUTT FOR MINUTT: Les fyldig kampreferat fra Skedsmo – Eidsvold Turn her!

Det var gjestene fra Eidsvoll som kom best i gang i romeriksoppgjøret på Skedsmo stadion. Spissen Ole Andreas Nesset prikket hjørnet med en klinisk avslutning etter 18 minutters spill og sendte laget fra Øvre Romerike i ledelsen.

Vakker utligning

Blåtrøyene dominerte store deler av første omgang og spilte seg til flere store målsjanser. Takket være en meget god Martin Bjørkeng mellom stengene i Skedsmo-målet fikk ikke bortelaget uttelling.

Det gjort derimot endelig Skedsmo etter å ha misbrukt flere gode muligheter i løpet av de første 45 minuttene. Høyreback Mats Jarnbjo kom seg til dødlinja på overtid av første omgang og spilte ballen tilbake i feltet til kaptein Andreas Castilla. Midtbanespilleren satte ballen kontant i nettaket bak en sjanseløs Glenn Wilsgård i målet til Eidsvold Turn.

Utnyttet muligheten

To minutter etter pause falt avgjørelsen. Skedsmos midtstopper Nathaniel Ayeh var uheldig og traff et innlegg med hånda. Dermed fikk gjestene frispark på 20 meter.

Det utnyttet Jon Erik Økland til det fulle. Angrepsspilleren skrudde ballen vakkert over Skedsmo-muren og ned i hjørnet bak en sjanseløs Bjørkeng.

– Det var fint å score på frispark. Dette var en viktig seier for oss, sier matchvinneren.

Tøff oppgave

Til tross for flere gode sjanser klarte aldri Skedsmo å utligne laget fra Øvre Romerike sin ledelse. Dermed gikk de hvitkledde på sitt fjerde strake tap og står overfor en tøff oppgave i kampen for tilværelsen på nivå tre.

– Vi slapp inn altfor enkle baklengsmål. De må lukes bort skal vi berge plassen, sier Skedsmo-kaptein Andreas Castilla.

MINUTT FOR MINUTT: Les fyldig kampreferat fra Skedsmo – Eidsvold Turn her!

Med ni kamper igjen av sesongen skiller det nå sju poeng opp til Nardo over nedrykksstreken, men trønderne har én kamp mindre spilt enn romerikingene.