Med tre scoringer og et overblikk som ga resultater styrte 22-åringen showet i Lihallen i går. Han var overalt hele tiden og var et stort uromoment for nyopprykkede Bækkelaget.

Selv mener han profilflukten kan være positivt for laget:

– Det har åpnet døra for oss litt yngre, uetablerte spillere. I fjor var førstefemmeren spikret, Mange var misfornøyde fordi det ikke var sjans å komme inn i rekka. Nå er alle mer motiverte til å gjøre en innsats, samt at miljøet i laget i klubben er vesentlig bedre, forteller Brath.

– Er du den nye profilen i GIF?

– Jeg håper det, svarer kampens store spiller med et smil.

Premiere er premiere

Kampen i går hadde flere spenningsmomenter. Ville GIF være på høyde spillemessig fra i fjor? Og ville førsterekka, som ble spikret for to uker siden fungere? Svaret er etter kampen i går, ja!

– Selv om Bækkelaget er nyopprykket mener jeg spillet vi presterte var veldig veldig bra forteller GIFs nye trener for sesongen, Stefan Åsbergh og fortsetter:

– Men den virkelige testen på hvor vi står får vi neste helg. Da møter vi Sarpsborg som slo Greåker i seriepremieren. Men jeg er veldig fornøyd med kampen mot Bækkelaget forteller han.

Krisen motbevist

I innebandymiljøet har Gjelleråsen blitt dømt nord og ned foran denne sesongen. Mange har ment at de nå er et lag uten profiler og at de ikke vil nå sluttspillet.

– Vi motbeviser i dag at det ikke er full krise i GIF. På en god dag kan vi vinne mot absolutt alle i eliteserien, mener Tu Tran Minh.

Tommy Midtsveen hadde også en god dag i den grønne trøya. Med tre scoringer han å. Han, sammen med Per Christian Barth, Ut Tran Minh, Hans Roar Wilhelmsen og Thomas Aas danner førsterekka til GIF, som bare ble fastsatt for to uker siden. Og i går sto rekka for sju av GIFs ni mål.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor godt spillet satt mellom oss i førsterekka. Deilig å vite at det bare kan bli bedre, forteller Per Christian Brath.