– Søndagens kamp i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt, det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding søndag ettermiddag.

Årsaken er at det er mistanke om resultatmanipulering.

NFF har innkalt til pressekonferanse i dag kl.17.30.

Må undersøkes

– NFF har fått informasjon som gir grunnlag for å undersøke om det kan være gjort forsøk på resultatmanipulering i forbindelse med denne kampen, står det i pressemeldingen.

Forbundet legger vekt på at de ikke kan fastlå at det dreier seg om resultatmanipulering, men at opplysningen gjør at det er nødvendig å undersøke det nærmere.

Utenkelig

Ull/Kisa trener Arne Erlandsen fikk beskjeden om utsettelsen søndag som alle andre.

Han kjenner ikke til detaljene i saken, men er likevel ikke overrasket over at fenomenet nå har kommet til Norge.

– Slike hendelser skjer i andre land og jeg er ikke overrasket over at det skjer i Norge. Kulturen for å spille i spillergruppa i Ull/Kisa er ikke noe annerledes enn andre steder. Vi er sunne og friske, sier Erlandsen når rb.no møter han på UKI arena søndag ettermiddag.

Spillere fra Follo FK skal være mistenkt for å være involvert, men at noen av Erlandsens spillere skal ha noe med dette å gjøre er utenkelig for treneren.

– Jeg har ikke vært inne på tanken om at det kan være noen av våre

Heller ikke Ull/Kisa-leder Cato Strømberg har noe kjennskap til saken.

– Det er helt uforståelig. Vi har diskutert dette fra klokken 10 i dag (søndag). Vi har ikke mistanke om noen (utro tjenere) i våre rekker. Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si, for dette kom som lyn fra klar himmel, sier han til NTB

Mistenker Follo-spillere

NFF opplyser at de også vil ettergå tips knyttet til kampen mellom Østsiden IL og Follo FK etter at Follo varslet forbundet om forhold som ga klubben grunn til å fatte mistanke.

– Vi er glade for at Follo reagerte raskt, og kontaktet oss. Vi har også hatt dialog med politiet. Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem i pressemeldingen.

Søndag ettermiddag bekrefter Follo-leder Ole Bjørn Fausa til VG Nett at de mistenker to av sine egne spollere for å være involvert i kampfiksing.

– Vi har mottatt informasjon som indikerer at noen spillere på laget skal ha vært involvert i resultatmanipulering, sier Fausa til VG Nett.

Det skal være snakk om to spillere.

I kampen mellom Østsiden og Follo ledet Follo 3-0, men Østsiden snudde kampen og vant 4-3 etter at alle de siste målene ble sluppet inn den siste halvtimen.

Rb.no følger saken!