På München-flyet hjem til Kvitfjell-rennene fikk Aksel Lund Svindal en høyst uoffisiell audiens med Kong Harald. Da kom kongen med klar beskjed til det norske alpinesset.

– Kongen og dronningen fikk plass rett foran meg i flyet. Jeg spurte om det var greit at jeg satt meg ned og tok en prat, og det var det. Det første kongen sa til meg etter at jeg hadde satt meg ned, var at startrekkefølgen i super-G i VM ikke hadde vært rettferdig, forteller Lund Svindal.

– Utforgullet var rått

Aksel tok bronsemedaljen i sin beste disiplin, men det var liten tvil om at det kunne blitt noe enda bedre om Kjeller-gutten hadde startet tidligere enn han gjorde. Det hadde også kongen fått med seg.

– Det er jo helt fantastisk hvor heldig vi er i Norge som har en slik konge. Han er både idrettsinteressert og opplyst. Jeg hadde en fin samtale med ham på flyet. Moro også at han syntes utforgullet var rått, sier romerikingen.

Den nye utforkongen

Lund Svindal er selv på vei til å bli kronet – som alpinsportens nye utforkonge. Ikke bare vant han VM-gullet i Schladming i forrige måned, men med 2. plassen i Kvitfjell lørdag festet han også grepet om utforcupen i verdenscupen.

Nero-alpinisten har nå 58 poengs forsprang på østerrikeren Klaus Kröll, og han har grepet om krystallkula i utfor.

Han vil i tilfelle vinne utforcupen for aller første gang. Fra tidligere har Kjeller-gutten vunnet cupene i både super-G, storslalåm og kombinasjon.