Og det til tross for at klubben nå etter sju (!) strake hjemmeseirer lukter på en sensasjonell tredjeplass på tabellen.

– Vi må vinne en bortekamp først før vi kan snakke om topp-3. Hittil i sesongen har jeg hatt en liten uro i kroppen foran hver hjemmekamp, men etter enda en seier ser det bedre ut. Det er mindre press på oss etter dette, innrømmet Sigurd Dalen.

Men han snakker fremdeles ikke i overskrifter når han skal beskrive Strømmens ambisjoner og mål for resten av sesongen.

– Det handler om å ta de 30 poengene vi trenger for å overleve. Etter alle seirene hjemme, skulle man tro at vi snart har selvtillit nok til å vinne borte også, sier kapteinen.

– Tung kamp

Trener Kjetil Rydje beskrev bataljen mot tabelltreer Groruddalen som årets "tyngste" fotballfaglige oppgave. Strømmen skapte nemlig ingenting den første timen, og det var først etter at Faysal Sharif umotivert sparket ned Dalen – og fikk rødt kort – at det begynte å helle mot en ny hjemmeseier.

Da radet Strømmen opp sjanser, og Tom-Øyvind Risanger laget sitt 8. mål for sesongen etter corner fra Dalen. Andreas Castilla satte inn en frekkis fra 35 meter i det 90. minutt, og innbytter Gezim Beqiri satte inn nummer tre på overtid.

Ingen i Strømmen snakket i ettertid om at 3-0 var flatterende, for selv på 1-0 og med ti mann var Groruddalen farlige, spesielt gjennom innbytter Faysal Ahmed. Han var rett og slett en åpenbaring og en attraksjon.

– Groruddalen tok oss helt ut i 1. omgang, men jeg fortalte gutta i pausen at vi måtte være tålmodig. Utvisningen hjalp oss selvsagt, og mot slutten produserte vi mye, mente Rydje.

– Hvorfor justerer ikke Strømmen målet om kun å berge plassen nå?

– Det er klart at vi er sterke i trua nå, og vi skal surre fælt og gjøre mye galt om vi ikke berger plassen. Men alt jeg har fokus på er neste kamp, en knalltøff oppgave borte mot Ull/Kisa, sa Strømmen-treneren.

Angriper alltid

Strømmen skal ha ros for at de etter ledermålet gikk for både nummer to og tre. Ifølge kaptein Sigurd Dalen er ikke angrepslysten tilfeldig.

– Vi er absolutt best når vi angriper, og det betyr mye for oss å underholde foran vårt eget publikum. Dette var lenge en jevn kamp, men på hjemmebane er vi flinke til å sette sjansene på riktige og viktige tidspunkter, mente Sigurd Dalen.

– Sju strake trepoengere hjemme er utrolig sterkt.

– Borte har dere gått åtte strake uten....?

– Ikke like bra. Vi går ut offensivt borte også, men der har vi en form for mental sperre jeg ikke helt kan forklare, sier kapteinen, som er glad for at linjemannen oppdaget at han ble sparket hardt på skinnleggen i eget felt etter en times spill. Det korrekte røde kortet åpnet opp kampen for Strømmen.

– De la seg lavt etter det, men 1-0 etter corner hadde kommet uansett om de hadde hatt ti eller elleve mann utpå der.

Dermed vant Strømmen sin andre kamp på rad for første gang denne sesongen. Men så var det da også første gang hjemmespesialistene har spilt to kamper på rad på Strømmen stadion.

PS! Nasser El-Barkani pådro seg sitt 7. gule for sesongen i går og må ut i sin fjerde (!) karantene. Handsen etter 29 minutter fratok trolig Groruddalen en gedigen målsjanse, så venstrebacken var litt heldig som slapp utvisning.