Gå til sidens hovedinnhold

308 dager siden sist

Artikkelen er over 6 år gammel

Henrik Kristoffersen (20) tok sin andre pallplassering i et verdenscupen i storslalåm.

Siste – og eneste – gang Rælingen-gutten sto på seierspallen i et verdenscuprenn i storslalåm var 8. mars i fjor. Den gangen endte 20-åringen på tredjeplass i slovenske Kranjska Gora bak vinner Ted Ligety (USA) og Benjamin Raich (Østerrike)

I dag – 308 dager senere – klatret 20-åringen igjen opp på podiet igjen. Etter å ha ligget på fjerdeplass etter den første omgangen i sveitsiske Adelboden, kjørte Kristoffersen seg opp én plass i finaleomgangen.

Dermed endte han på tredjeplass og tok sin andre pallplass i verdenscupen i storslalåm i karrieren.

– Jeg kjørte veldig bra på toppen og i bunnen i begge omgangene. Det var ikke fullt så bra i mellompartiet, men jeg er godt fornøyd med enkeltpartier i begge omgangene, så det er vanskelig å si hvilken av omgangene som var best. Det var vel to jevne omganger, sa Henrik Kristoffersen til NTB.

Holdt unna

Da Kristoffersen satte utfor traseen i finaleomgangen ledet tyske Fritz Dopfer. Han hadde romerikingen over sekundet til gode på fra første omgang. Det forspranget ble gradvis redusert nedover løypa, men Kristoffersen holdt unna og var et tiendedel foran tyskeren.

– Dette gjorde veldig godt for selvtilliten. Nå fikk jeg vist at jeg er i stand til å henge godt med blant de beste. Pallplassen smakte godt, og den er det deilig å ta med seg til slalåmrennet søndag, sa han.

Kun ett hundredel skilte fra romerikingen og opp til innehaveren av tredjeplassen – franske Alexis Pinturault – etter første omgang. Han økte ledelsen og kjørte inn til ledelse med 51 hundredeler. Videre fulgte Felix Neureuther fra Tyskland. Han hadde 42 hundredeler til gode på nordmannen, men tapte alt og krysset målstreken 11 hundredeler bak 20-åringen.

Andre pallplass

Tredjeplassen er Kristoffersens andre pallplass i verdenscupen denne sesongen. 16. november vant han slalåmrennet i finske Levi.

Siden den gang har han imidlertid slitt noe, med to utkjøringer i de sju påfølgende rennene.

Lørdag var han tilbake for fullt og kjørte inn til tredjeplass, til tross for at hun «kun» hadde 25. beste tid i andre omgang.

Suveren vinner

Vant gjorde østerrikske Marcel Hirscher. Verdenscuplederen – som hadde vunnet tre av fire storslalåmrenn før dagens renn – ledet med 55 hundredeler på Neureuther før andre omgang.

Hirscher utklasset konkurrentene og vant med 1.13 sekunder til Pinturault og 1.64 sekunder foran Kristoffersen.

Leif Kristian Haugen endte på åttendeplass, mens Kjetil Jansrud, Rasmus Windingstad og Marcus Monsen kjørte ut.

Kristoffersen om Aksel i Bak Mål: – Han holder kortene sykt tett til brystet

Kommentarer til denne saken