Terningkast 5: Zoo Lounge: I am a star

Artikkelen er over 10 år gammel

(My Story Production) 11 spor, spilletid: 44.49

DEL

Det oser 60-tallspsykedelia og 70-tallsprog av denne særdeles spennende debutskiva fra delvis lokale Zoo Lounge.

Ricky Normark, Per Øyvind Stene og Sarah Nebel alias Elisabeth Endresen fra Lillestrøm byr på varierte og i og for seg også variable låter – men i all hovedsak er «I Am A Star» en ytterst solid plate. Det vises med all mulig tydelighet i åpningen «Hitman», signert Ricky Normark og Martin Hagfors: En aldeles glitrende, 70-tallsinspirert progrocksak med driv og mystikk, løftet til de helt store høyder av en Sarah Nebel som slår ut i full blomst denne gangen.

Også «Man in the Moon» er flott; melodiøs, melankolsk-vakker og iørefallende – og her er mer: Flotte «Ballerina», Beatles-psykedeliske «Cooking My Meals», snodige, snertne «Stumble», vakre «Love Crazy» ultravakre «On Integrity» og den feiende flotte «I Am A Star».

Det er spennende, vakkert, lekent, utfordrende, fengende og tidvis altså ganske psykedelisk – ifølge bandet selv Jefferson Airplane med Neil Young og Sarah Nebel om bord.

Sistnevnte er definitivt om bord, og hennes egenartede stemme løfter de allerede solide låtene til noe helt spesielt. Gutta gjør også en helt grei vokaljobb, og når det i tillegg spilles dyrisk bra, lever vi godt med et par litt halvtamme spor mellom alle høydepunktene.

Torstein Davidsen

En ytterst solid plate

Artikkeltags

En ytterst solid plate