Gå til sidens hovedinnhold

Vil bli Norges nye stemmer

Artikkelen er over 9 år gammel

Romerikingene Monika Blomeid og Martin Halla er spent på den andre runden i TV 2-serien «The Voice». Neste uke er det klart for mer rampelys.

Monika Blomeid fra Gjerdrum fikk en forespørsel fra TV 2 om å delta i The Voice. Etter å ha gått videre fra blind audition, er hun veldig glad for at hun takket ja.

– Jeg har fått mange flotte tilbakemeldinger. Folk kommer bort til meg på gaten og sier at jeg rørte dem med låten jeg framførte, og det betyr hele min verden. Da har jeg oppnådd det jeg er der for, sier hun.

24-åringen fra Gjerdrum har alltid visst at hun vil drive med musikk.

– Jeg fikk en liten oppvekker da jeg var 16 år. Jeg skrev den første låten min og framførte den på Ungdommens kulturmønstring sammen med søsteren min, og vi gikk helt til landsfinalen. Da var jeg ikke i tvil om at jeg ville drive med dette.

Valgte Furuholmen

– Jeg hadde lyst til å vise meg fram og komme meg litt ut, sier Martin Halla fra Aurskog om «The Voice»-deltakelsen.

Han begynte i guttekor da han var 11 år, deltok etter hvert i St. Hallvard-guttene, gikk linjen musikk, dans og drama på Jessheim videregående skole, og nå studerer han ved den utøvende jazzlinjen ved Griegakademiet i Bergen.

– Det var helt vilt skummelt og veldig gøy å være med på The Voice, sier Halla.

Han måtte først gjennom et produsentmøte i Bergen, og deretter ble han sendt videre til Oslo og blind audition. Der gikk han videre, og valg av mentor falt på tidligere a-ha-medlem, Magne Furuholmen.

– Han driver med så mye annet rart også, blant annet kunst, og det synes jeg er veldig interessant. Vi kan kanskje tenke litt likt. Jeg valgte ham jo også fordi han er så rutinert og ikke er ute på turné hver helg, forteller 24-åringen fra Aurskog.

Gode tilbakemeldinger

Monika Blomeid har gått tre år på Liverpool Institute for Performing Arts, og nå opptrer hun på konserter rundt omkring.

– Forrige helg varmet jeg opp for Thom Hell i Skien, forteller hun stolt.

Både Sondre Lerche, Yosef Wolde-Mariam og Magne Furuholmen ville ha med Monika på laget sitt, og hun valgte sistnevnte, akkurat som Martin Halla.

– Tilbakemeldingen fra Magne traff meg veldig og det føltes veldig naturlig å velge ham, sier The Voice-deltakeren.

Skryter av hverandre

Romerikingene gikk på Jessheim videregående skole sammen og har bare lovord å si om hverandre.

– Ja, herre min hatt, Monika er så bra, bryter Halla ut.

– Martin er vanvittig dyktig, og det var utrolig gøy at det gikk så bra med ham, skryter Blomeid tilbake.

Ingen av dem bor i hjembygda lenger, men de har likevel fått mange tilbakemeldinger derfra.

– Jeg prøver å være hjemom hver andre eller tredje uke. Jeg får store smil på butikken og lykke tilmeldinger hele tiden, forteller gjerdrumsjenta.

Halla fra Aurskog er ikke hjemme like ofte.

– Nei, det blir litt for sjeldent. De synes likevel det er veldig morsomt med The Voice-deltakelsen min, forteller han.

Store ambisjoner

Begge romerikingene har for lengst valgt ut hvilken retning de vil gå, og de har store ambisjoner for framtiden.

– Jeg vil dele musikken jeg skriver med flest mulig. Det er ikke noe mål å bli kjendis, men bare det å få lov til å gi et eller annet, sier Martin Halla.

Monika Blomeid har også planene klare.

– Jeg har alltid hatt et mål om å kunne leve av musikken, og kanskje ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Man må jo ha noen mål her i livet, ler hun.