Verdens beste homokor

VERDENSMESTRE: Oslo Fagottkor vant konkurransen under World Outgames i København.

VERDENSMESTRE: Oslo Fagottkor vant konkurransen under World Outgames i København.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Forrige uke ble Thomas Møller verdensmester i homokor, sammen med Oslo Fagottkor.

DEL

Thomas Møller fra Lørenskog har sunget fem år i Oslo Fagottkor. Forrige uke hentet koret hjem seieren i korkonkurransen under World Outgames i København.

– Å konkurrere på den måten skaper en kunstig og rar setting, men det var spennende å høre de andre, og supert å vinne, synes Thomas Møller.

Homogen klang

World Outgames er et sports- og kulturarrangement for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, der det blant annet ble arrangert verdensmesterskap i homokor.

Fagottkoret framførte låtene "10.000 Nights of Thunder", "Nature Boy", "Jingle Bells" og Voi Voi under konkurransen. Konkurrentene var Manchester Gay and Lesbian Chorus og Bergenskoret Sapfonia.

Showensemblet Oslo Fagottkor høstet strålende kritikk fra juryen, som blant annet løftet fram Fagottkorets homogene klang og imponerende koreografi.

Sprer kunnskap

– Vi gjør i grunnen bare det vi alltid gjør, Vi leker med musikken og elsker å gi publikum nye opplevelser til sanger de trodde de kjente inn og ut, sier korleder Steinar Svendsen.

Thomas Møller er opptatt av å vise at homofile ikke nødvendigvis er skruller i showsammenheng. Oslo Fagottkor holdt også utekonsert på Nytorv i København under World Outgames.

– På den måten får vi spredd kunnskap utenfor miljøet om at vi ikke bare driver med tøys og tull, men at vi kan bidra med noe av god musikalsk kvalitet. Vi tror og mener at vi har noe musikalsk å gi.

Artikkeltags