Terningkast 4: Venner for livet

Artikkelen er over 13 år gammel

Norsk familiefilm. Regi: Arne Lindtner Næss. 7 år To ungdommer, en okse og en hund sørger for at dette er blitt en riktig så trivelig og innimellom spennende familiefilm.

DEL

Regissør Arne Lindtner Næss har hatt et godt grep om Olsenbanden jr.-filmene. Han kan dette med å instruere ungdommer. Denne gangen viser han at han har grepet på dyr også. Men de voksne skuespillerne er ikke fullt så overbevisende i historien om Petter som mot sin vilje må tilbringe sommeren i en avsidesliggende liten bygd.

Petter er en urban 12-åring som elsker å spille fotball. Når moren får jobb som avløser i en liten bygd, må han droppe Danmarksturen med fotballaget. Enda verre er det at det ikke er mobildekning på småbruket der de skal bo. Petter ser for seg en urkjedelig sommer, men der tar han feil. Den blir både spennende og dramatisk.

En mishandlet hund, en tilsynelatende mutt indisk jente og en fryktinngytende okse bidrar på hver sin måte til det. De blir...vel...venner for livet. En unødvendig banal filmtittel, forresten. Det er direkte fantasiløst å stjele den norske tittelen til tv-serien " Friends" i denne sammenhengen. Dessuten sier det ikke så mye om hva filmen handler om.

Filmer med barn og dyr i hovedrollene har noe umiddelbart sjarmerende ved seg når spillet er overbevisende og godt nok. Det er det helt klart her. Både Magnus Solhaug og Sunaina Jassal er debutanter i de bærende rollene som Petter og Nila, og de spiller som om de aldri har gjort annet.

Anne Mari Waagaard

Artikkeltags