De er ganske "gira", de 20 skuespillerne som skal fylle rollene som politimester, trikkefører, baker, kjøpmann og alle de andre figurene i Kardemommebyen.

Tirsdag kveld var siste gjennomkjøring av Thorbjørn Egners kjente og kjære stykke med sin milde moral. Her blir det byfest med strenge tante Sofie, kloke Tobias i tårnet og en stadig klønete politimester Bastian som ønsker at alle skal være koselige og snille.

I kveld er det premiere, og siden går det slag i slag med forestillinger fredag, lørdag og søndag.

Ventelister for å være med

Dette er andre gangen at barneteatret i Nes revy- og amatørteater (NRA) setter opp "Folk og røvere i Kardemomme by".

- Det er rundt ti år siden sist. Stykket er jo så kjent og det er fin filosofi i det, så vi er ikke redde for gjentagelsen. Nå har vi tro på mye publikum. Dette er en typisk familieforestilling, sier leder i NRA, Anne Marit Rudolfsen.

Hun er også vikarsjef for det svært populære barneteatret, som gir teatertilbud til dem mellom 10 og 14 år. Siden starten i 1988 har barnegruppa satt opp en forestilling pr. år. I fjor samlet "Carlie og sjokoladefabrikken" hele 1.350 publikummere.

- Vi har stadig ventelister. Det er en vrien avveining hele tida om vi skal lage to grupper, sette opp flere forestillinger eller kjøre dobbelt sett med skuespillere for å få med flere. Vi har endt opp med en forestilling pr. år og ei gruppe på rundt tjue. Det er viktig at alle som er med får en skikkelig rolle, mener Rudolfsen.

Full stim på scenen

Helen Furu fra Vormsund styrer generalprøven. Hun er utdannet dramapedagog med teatervitenskap. Kardemomme by er det tredje stykket hun instruerer for barneteatret i Nes.

- Vi har 20 utrolig flinke barn og unge med her. Av og til kan det virke som om de er hundre! Men denne gjengen tar regi greit og er kjappe til å lære, roser Furu, mens byfesten i Kardemomme går sin gang, Tobias i tårnet gir kloke råd og røverne planlegger å stjele trikken - alt mellom kulisser som foreldrene har laget.

Premiere i Nes kulturhus torsdag 18.30. Forestillinger fredag 18.30, lørdag 16.00 og søndag 16.00