– Her er absolutt alle med. Rundt 110 elever ved Skedsmo musikk- og kulturskole bidrar på hver sin måte, så for oss er dette veldig stort på mer enn en måte, sier Turid Lisbeth Nygård.

Sammen med Christina Holm er hun initiativtaker til oppsetningen "Klatt i klatt" som er en del av Kulturfestivalen for barn og unge i Skedsmo.

Alle er med

Det er lærerne ved kulturskolen som har skrevet selve oppsetningen, og alle elevgruppene er med. Det blir teater, dikt, maleri, dans, musikk og sang, og det er elevene selv som har laget maleriene og skrevet diktene. Og som om ikke det er nok, nesten alle foreldrene har vært med på å bidra også.

– Jeg må få skryte av foreldrene også. Uten deres hjelp hadde vi nok ikke fått det til like bra, sier Nygård.

Enormt prosjekt

Med så mange medvirkende elever sier det seg selv at det har vært et enormt prosjekt å gi seg i kast med, og forberedelsene har vart lenge.

– Vi begynte for godt og vel et halvt år siden og sprengjobber for å få alt til å sitte nå like før premieren, sier Nygård.

På scenen hoppes og danses det, og noen er kanskje litt mer ivrige enn andre. Det spilles og synges og små skuespillere svinser rundt mellom rekvisittene. Her overlates ingenting til tilfeldighetene, og regissør Christina Holm holder en stødig kontroll på det hele.

Kriminalhistorie

Selve historien handler blant annet om den beryktede kunsttyven Fransesca Ramme som rømmer fra kretsfengselet samtidig som et verdifullt Munch-maleri blir utlånt til malerklubben "Klatt i klatt", som skal avholde sin årlige maleriutstilling.

Alt dette får så den smarte forsikringsagenten Molly Griske snusen i og hun ser sitt snitt til å gjøre et aldri så lite kupp. Det samme gjør betjent Fyrestad og et par andre røvere, og dermed er intrigene og kaoset i gang. Vil du vite hvordan det går? Ja, da må du ta turen innom Stjernesalen i Lillestrøm Kultursenter hvor forestillingen blir vist lørdag 9. februar klokka 16.00 (urpremiere), søndag 10. februar klokka 15.00 og 18.00 og mandag 11. februar klokka 9.30 og 12.00 (skoleforestillinger).