Gå til sidens hovedinnhold

TVRomerike legges ned

Artikkelen er over 12 år gammel

Styret i TVRomerike har besluttet å legge ned virksomheten fra nyttår.

De ansatte ble informert av styreleder Pål Eskås på et allmøte i etterkant av styremøtet torsdag morgen.

TVRomerike – som er en del av Mediehuset Romerike – har i dag seks årsverk.

Ser ingen muligheter

– Styret ser ingen mulighet for å fortsette driften av TVRomerike i 2010. I høst justerte vi konseptet, men de markedsmessige utfordringene er blitt enda større enn det som lå på bordet for noen måneder siden. Dermed er det dessverre ikke mulig å få på plass en økonomi som gjør det forsvarlig å drive tv-stasjonen neste år, sier styreleder Pål Eskås i TVRomerike.

Bølge av nedleggelser

TVRomerike er blant de siste gjenværende lokaltv-stasjonene i landet. En rekke lokale tv-stasjoner er lagt ned det siste året.

Ifølge Medietilsynet var det ved inngangen til 2008 24 lokaltv-stasjoner i drift. Når TVRomerike går av lufta, er det bare 13 igjen.

Trist for staben

– Vi ønsket å drive TVRomerike videre, og jeg synes det er trist og leit at vi nå må legge ned – særlig overfor de ansatte i TVRomerike som har gjort en kjempeinnsats, sier Eskås.

Tidligere i år ble også Radio Romerike lagt ned, også den en del av Mediehuset Romerike, som eies A-pressen.

Mediehuset Romerike utgir blant annet Romerikes Blad og Indre Akershus Blad.

Slutt etter 13 år

Torsdagens styrebeslutning betyr at det settes punktum for 13 års historie for TVRomerike, som ble startet i Industriveien på Skedsmokorset i 1996. TVRomerike har fått mye oppmerksomhet fordi den har vært en av svært få stasjoner som over mange år har levert overskudd.

I 2007, 2008 og 2009 har TVRomerike drevet med underskudd.