Tok tv-seerne med storm

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Reidun Sæther imponerte stort i kveldens episode av Stjernekamp.

DEL

– Det er helt utrolig. Jeg er så glad for at jeg endelig fikk vist denne siden av mitt artisteri, utbryter Reidun Sæther da rb.no ringer henne.

Opera var tema under kveldens utgave av Stjernekamp på NRK.

Det populære tv-programmet går i følge NRK ut på at etablerte artister konkurrerer i ulike musikksjangere og sloss om tittelen "Norges ultimate entertainer".

Reidun Sæther blir kalt «Coverdronninga» og har fått favorittstempelet flere helger på rad. 33-åringen fra Skedsmokorset har imponert både dommere og publikum hittil i sesongen, og i kveld var det altså klart for opera.

Og gjett om hun imponerte.

Fikk 6'er i VG

VG, som fulgte kveldens program live, var fra seg av beundring.

– Reiduns stemme hopper over oktaver som ingen av de andre deltakerne har hørt om. Ever! Det er praktfullt, det er en følelsesmessig innertier og Reidun burde herved ha firedoblet Den Norske Operas fremtidige publikumstall. Hun tok utfordringen, svelget den og sendte den tilbake med overbevisende kraft, sier VGs anmelder og musikkjournalist Stein Østbø.

Med terningkast seks i VG, samt skryt fra dommerne, har Ridun Sæther nå favorittstemplet. Det synes hun er skummelt.

– Det virker som om folk stemmer fra gang til gang. Jeg så på Mo (som røk ut i kveldens episode, journ.anm.) som den største favoritten. Samtidig som jeg er veldig glad over min egen prestasjon, er jeg lei meg på Mos vegne. Vi har blitt veldig gode venner, sier Sæther til rb.no.

– Kunne blitt operasanger

Solveig Kringlebotn, som er norsk sopran og meget anerkjent i utlandet, satt i kveldens dommerpanel.

Etter Reidun Sæthers opptreden hadde hun følgende å si:

– Du kunne ha blitt operasanger, det var veldig, veldig bra. Nå fikk vi høre ordentlig opera. Du har den høyeste vanskelighetsgraden uten tvil, og du gjør det med glans.

Hovedpersonen selv er overrasket over at hun har kommet såpass langt.

– Uansett hva som skjer har dette vært helt fantastisk. Jeg har fått så utrolig mye igjen for dette, men jeg håper selvsagt å komme helte til finalen.

Artikkeltags