Tøff jente med oksetekke

Artikkelen er over 13 år gammel

Sunaina Jassal (13) fra Skjetten klatrer i fjellet, kaster seg utfor avgrunner og temmer en okse på 1100 kilo i den nye filmen "Venner for livet".

DEL

Hovedattraksjonen på pressekonferansen i Oslo i går var oksen Samson fra Stange gård, sjefen blant avlsokser i Norge. Men så svingte debutanten Sunaina fra Skjetten seg opp på Samson og viste hvem som er sjefen. – Jeg tror han kjenner meg igjen, smilte hun uredd. I filmen snakker hun til Samson på oksespråket, indisk.

Tøff jente

Sunaina Jassal fra Skjetten og Magnus Solhaug (13) fra Bærum har de to hovedrollene i familiefilmen. Sunaina spiller indiske Nila som er venn med oksen, mens Magnus spiller Petter som blir venn med den mishandlede hunden Leo.

– Samson er ganske snill. Vi øvde veldig mye, og han ble flink til slutt. Jeg har savnet Samson og Leo skikkelig etter at innspillingen var over, sier Sunaina Jassal.

– Sunaina er ei tøff jente. Hun fikk veldig fort tillit til oksen, og hun klatret i fjell og kastet seg utfor avgrunner. Hun er lett å jobbe med, og hun har skuespillertalent, skryter regissør Arne Lindtner Næss, mannen bak Olsenbanden jr.-filmene.

– På audition festet vi oss ved to ungdommer som aldri har spilt i en film før. Vi har gjort et lykkelig valg, fastslår han.

Vil bli skuespiller

Filmen er spilt inn på forskjellige steder i bygde-Norge, blant annet på Gol, Vang i Valdres, i Asker og i Maridalen. Arbeidet startet i juni, da Sunaina og Magnus blant annet måtte gå på klatrekurs. Selve innspillingen foregikk i august og september i fjor.

Det var mamma Gurbax Kaur som fikk høre om audition på filmen av en venninne. – Sunaina liker seg foran kamera. Hun og lillesøsteren og venninnene lager sketsjer hjemme som de filmer. Derfor tok jeg henne med på audition, forteller Gurbax Kaur til RB. – Hun var mye borte fra skolen, men vi fikk positive tilbakemeldinger fra Stav skole om at det gikk bra likevel, forteller hun.

– Jeg ble veldig glad i rollen som Nila. Og jeg har lyst til å lage mer film. Det er mye mer jobb og venting enn folk tror. Men man lærer seg å samarbeide. Jeg drømmer om å bli skuespiller, sier Sunaina Jassal, som spiller fotball og danser hip hop på fritiden.

Artikkeltags