– Det verste jeg veit er folk som sitter og mimrer og ser på fotoalbumene sine, sier Petter Baarli.

Nå snakker jeg med deg, lørdag spiller vi på Huseby Harverst og derfra ser jeg kun framover, utdyper norges kanskje tøffeste og mest gjennomførte rocker der han sitter på gamle tomter.

Det var på Romerike Petter Baarli begynte med punk og rock – først i bandet Slips på Jessheim (1979 - 1981), så i Riff Raff på Skedsmokorset fra 1981 til 1984.

– Hvor viktig var Riff Raff for det du driver med i dag?

– Veldig viktig. Vi fikk tilbud om å spille i Oslo og vi kom på tv uten å ha plateselskap eller å være kjente i det hele tatt.

Soria Moria

7. august 1984 debuterte Backstreet Girls på Soria Moria i Oslo. 15 album og 25 år seinere ser Petter Baarli seg fortsatt ikke tilbake.

– Hva driver deg?

– Jeg ser ei stjerne langt der oppe. Jeg er tre fjerdedeler på vei mot den stjerna.

– Vi har gått den harde veien i alle år. Vi har panta flasker for å få råd til mat og gitarstrenger og vi har opplevd oppturer og nedturer. Men vi gir oss ikke. Det handler om å spille den ekte rocken og det går en "faen" i oss – vi er ute etter å vise folk at den ekte rocken lever i beste velgående, sier en engasjert Baarli.

– Alltid like sultne?

– Det spiller ingen rolle om det er to eller 2.000 personer og ser oss. I den rocken vi spiller er vi nødt til å ha hjertet utenpå skjorta.

Riff Raff-album

Petter Baarli kan også avsløre at det i en eller annen Kjeller ligger et innspilt album med ungdomsbandet Riff Raff.

– Vi spilte inn et helt album på et mobilt studio ute i Gjerdrum, men det ble aldri gitt ut. Jeg veit ikke hvordan det låter, for jeg har ikke hørt på det siden vi spilte det inn.

– Kommer du til å gi det ut da?

– Jeg tviler egentlig på det, sier Baarli og ser seg om på gamle tomter. Det var på Skedsmokorset han var kretslagsspiller i fotball og det var her han vant "the double" som aldersbestemt spiller.

– Trener du mye i dag?

– Jeg har god fysikk, og det er hard trening i å spille konserter så ofte som vi gjør – hittil i år er det blitt rundt 150 konserter.

– Totalt er det blitt?

– Rundt 2.000 konserter med Backstreet Girls, tenker jeg.

– Og du ser fram til lørdag?

– Jeg har spilt med Backstreet Girls på Skedsmokorset en gang tidligere. Vi gleder oss veldig til å spille på lørdag. Jeg håper det kommer bra med folk.

Petter Baarli og Backstreet Girls gir bånn gass uansett, det er det ingen grunn til å lure på.