Etter tre uker med avstemming, har leserne av Avisa Nordland og Radio 3-lytterne avgjort saken i Halvdans favør.

Etter at en jury hadde redusert antall nominerte låter fra 60 til ti, ble saken overlatt til leserne. Nær en tredel av SMS-stemmene gikk til «Kjærlighetsvisa».

– I ei tid der ordet får stadig trangere kår, er det fint at Avisa Nordland og Radio 3 beskjeftiger seg med sanger skrevet på norsk og dialekt, sier Halvdan Sivertsen til Avisa Nordland.

Jurymedlemmene Rolf Cato Raade, Rune Slyngstad, Marte Heggelund og Anneli Drecker gratulerer Halvdan Sivertsen med seieren. I sine uttalelser hyller de «Kjærlighetsvisa».

Marte Heggelund betegner visa som en nasjonalsang for regionen.

– «Kjærlighetsvisa» er en sang som hele landet kjenner og er glad i, samtidig som den er ekstra spesiell for oss fra nord. Den er nærmest som en regional nasjonalsang å regne og er kjent for alle aldre, og blander kjærlighet til et annet menneske med en kjærlighet til Nord-Norge, sier hun i sin uttalelse.

– «Kjærlighetsvisa» var min favoritt, så jeg er selvsagt glad. Jeg har sunget den i bryllup og får alltid en klump i halsen når jeg hører den på radioen. Teksten er rett og slett som en film, en reise i tid og sted, sier Anneli Drecker.

– Jeg er glad og stolt over å ha vunnet, og siden jeg er i studio akkurat nå, blir dette et incitament til videre jobbing med både tekster og musikk, sa Halvdan.

Halvdan konkurrerte med blant annet «Mjelle» av Terje Nilsen og «Susa i hodet» med Søsterhjemmet. (ANB)