Tid for påskekrim i alle kanaler

ERKEBRITISK: I «Kollisjonen» møter NRK-seerne Douglas Henshaw og Kate Ashfield som de hardt prøvede politietterforskerne. Foto: BBC/NRK

ERKEBRITISK: I «Kollisjonen» møter NRK-seerne Douglas Henshaw og Kate Ashfield som de hardt prøvede politietterforskerne. Foto: BBC/NRK

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Påskekrimmen er overalt – enten det er på radio, tv, i bokform eller som lydbok. Du slipper neppe unna et mord – eller ti – i påskedagene.

DEL

Romerikes Blad presenterer her et utvalg av det du kan koble av med av mord og mysterier i den stille høytiden.

NRK breier seg suverent med hele fem britiske påskekrimserier denne påsken.

Dermed følger de en tradisjon de selv begynte med i 1976, med gentlemansdetektiven Lord Peter Wimsey.

Britisk tradisjon på NRK

To av disse tradisjonsrike krimprofilene dukker opp i årets runde med påskekrim, nemlig inspektør Adam Dalgliesh og Miss Marple.

Dalgliesh blir å se i «Hellig Død», som sendes skjærtorsdag og langfredag på NRK1, og «Mordrommet», som sendes i sin helhet påskeaften, også den på hovedkanalen. «Miss Marple: Brevet som drepte» sendes 1. påskedag.

NRK byr også på engelske «Mordene i Whitechapel», egentlig en tredelt miniserie som vises i sin helhet onsdag 31. mars, der politiinspektør Joseph Chandler og hans to hjelpere må jakte på morderen som kopierer Jack the Rippers blodige handlinger.

Siste krim ut fra statskanalen er «Kollisjonen», også den britisk og todelt.

Den vises mandag 29. og tirsdag 30. og handler om en alvorlig togulykke og hvordan den forandrer alle involvertes liv – også de to politietterforskernes.

Har du en favoritt påskekrim? Fortell nederst i saken!

TV 2 har Coltrane

Røslige Robbie Coltrane er skotsk og dukker opp i TV 2s tre episoder lange påskekrim «Mord i minnet».

Her spiller han en førtidspensjonert politietterforsker ved navn Douglas Hain, som gjenopptar en 15 år gammel drapssak. Sendetid er skjærtorsdag, langfredag og påskeaften.

TV 2s andre påskekrim er en norsk spenningsserie, bygget på kinofilmen «Ulvenatten» fra 2008 – som igjen var basert på Tom Egelands roman.

Her er det ikke tradisjonelle forbrytelser, men terrorhandlinger og gisseltaking – i et fjernsynsstudio – som utgjør handlingen. Den sendes i timen rett før «Mord i minnet».

Radiokrim

Foretrekker du å mane fram bildene i eget hode, sender NRK Radioteatret påskekrimmen «Hvitvasking», basert på Tom Kristensens roman, med start på P2 skjærtorsdag. (NTB)

Artikkeltags