Ole Ivars er blant en rekke band og artister som gjennom flere år ikke har fått oppgjør for opptredener under dansegallaer i Benidorm. Gallaen er blitt arrangert av et norsk samboerpar, som også er anklaget for flere andre forhold, blant annet salg av en eiendom de bare leide. I går var rettssaken mot dem oppe i Palau de Justicia i Benidorm.

William Kristoffersen fra Råholt forteller til Romerikes Blad samboerparet også skylder Ole Ivars penger etter siste konsert.

– Vi snakker om cirka 70.000 kroner etter den siste konserten vi holdt i Benidorm. I løpet av de 24 årene jeg har vært med i Ole Ivars har vi aldri møtt på tilsvarende svindlere, sier han.

William Kristoffersen kan ikke forstå at samboerparet ikke har hatt muligheter til å betale artistene.

– Jeg vet at de har hatt penger. Dansegallaene i Benidorm var godt besøkte. Nå er begge de to svindlerne havnet på en svarteliste, så de vil ha store problemer med å få nye artister til Spania for å spille på deres arrangementer, sier Kristoffersen.

Det svindeltiltalte samboerparet har hatt Kikki Danielson, Benny Borg, Tor Endresen, Rune Larsen og mange andre kjente artister i Spania de siste seks årene. De har drevet stort innen underholdningsbransjen i de store norske koloniene både på Costa Blanca og Costa del Sol. Nå risikerer de opp til sju års fengsel hvis de blir funnet skyldig i svindelen.