VG hadde i går et to siders oppslag om utstillingen, og Morgenbladet hadde en flott anmeldelse sist helg.

Terningkast 5

I tillegg til reportasje og intervju hadde VG en anmeldelse skrevet av kunstkritiker Lars Elton.

Han ga terningkast 5, og hadde følgende innledning: «Sverre Mallings tegninger er utsøkt vakre, passe mystiske og ikke minst teknisk briljante».

Morgenbladets kritiker Tommy Olsson konkluderte slik: «Hvis dette fortsetter i samme takten, vil han få et eget museum før han fyller 50, og det er ikke en overdrivelse fra min side. Det er bare en konstatering; jeg kan ikke lenger forestille meg verden uten disse bildene».

Veldig stas

– Det er veldig stas. Jeg ønsker å ta det med fatning, og opplever disse anmeldelsene som et uttrykk for fin begeistring. Og det er jo meget hyggelig og oppløftende, sier Sverre Malling.

– Som kunstner er man svært takknemlig for et publikum som setter pris på ens arbeid.

Nå som sist i Galleri Haaken er det ting som går igjen, men utstillingen i Kunstnerforbundet viser en utvikling i ny retning, mer lavmælt og stringent, men også mer konseptuelle føringer.

– Jeg arbeider ganske intensivt, blir sentrert rundt mitt og går inn i min egen lille boble. Når ett motiv tegnes dukker det neste videre opp. For meg dreier det som en høy grad av tilstedeværelse og konsentrasjon, sier Malling.

Hardt arbeid

Mye arbeid har det vært.

I fjor fikk han Høstutstillingsprisen på 100.000 kroner for bilde Spirit Caravan. Så stilte han ut i Galleri Haaken i november-desember med tegninger i stort format. De ble blåst bort på noen dager. Og nå utstillingen i Kunstnerforbundet som også er utsolgt.

– Nå er alt ribbet og tomt i atelieret mitt, så jeg tenkte å ta litt fri i noen uker før jeg går tilbake, sier Sverre Malling.

Han er invitert til å stille ut i Stenersenmuseet, men det blir trolig ikke før i 2013.

– På halvannet år har jeg hatt tre utstillinger. Alt har gått så veldig på løpende bånd. En museumsutstilling er omfattende, og jeg ønsker selvsagt å ha litt tid på meg, sier Malling.