Stilte opp for "Scrooge"

Artikkelen er over 14 år gammel

Barne- og ungdomsteatret Tut & Kjør ville spille "Scrooge", men manglet store, slemme menn. To modige pappaer stilte opp, og på premieren i går scenedebuterte den ene.

DEL

Scrooge" er basert på Charles Dickens' roman "A Chrismas Carol ", og er verdens mest kjente juleeventyr. Tenk på onkel Skrue, så har du gjerrige, snåle Ebenezer Scrooge. I den stappfulle Bingsfosshallen i går ble han levendegjort av Øivind Bjerke, og tirsdag er det Einar Karlsens tur.

Sjarm og spilleglede

Bingsfosshallen var gjort om til en by i går, og stykket ble spilt både oppe på scenen og nede blant publikum. Flertallet av Tut & Kjørs skuespillere er mellom åtte og sytten år gamle, og de fylte både voksenrollene og barnerollene. Det er krevende, men de utførte det med sjarm og spilleglede. Stykket er en musikal med mye sang og dans. Her var fine dansescener med samtlige skuespillere i flotte, tidsriktige kostymer.

Tut & Kjørs versjon av "Scrooge" er helt ny, og byr på uventede historier og morsomme innfall. De tre juleåndene er selvsagt med, og de pirker i samvittigheten til Scrooge og får ham til å bli snill. Mary som han ga på båten i sin ungdom, dukker opp igjen, og alt går bra til slutt.

Regi og koreografi har Herman Jørgenrud stått for, og musikkansvarlig er Anette Lien. Teaterbandet er fra Lillestrøm, og består av Eirik Berg Svela, Terje Lillegraven, Thomas Hélin og Ole Christian Rydland som spiller sammen i Young Horn Big Band.

Tre scenedebutanter

Tre modige karer trippet utålmodig foran premieren i går. De to Scroogene Einar Karlsen og Øivind Bjerke, samt sju år gamle Ola Heggedal som skulle spille lille Tim, var klare til å gjøre sin scenedebut.

- Vi har øvd siden februar. Jeg lurte litt på hva det var jeg hadde sagt ja til da prøvene startet, forteller Einar Karlsen. Det nærmeste han har vært de skrå bredder var på Skansespillet i sommer.

– Jeg var med på tv-serien "71 grader nord" for to år siden, men det gjelds vel ikke. I kveld skal jeg synge, og så jeg som alltid får beskjed om å mime under sangene på julebordet, flirer Øivind Bjerke.

– Vi er så veldig stolte av disse to pappaene, sier Wenche E. Lauritsen. Hun er sminkeansvarlig, og dessuten altmuligmenneske bak scenen i likhet med 50 andre foreldre. Tut & Kjør er et foreldredrevet dugnadsteater i ordets rette forstand.

– Hele familien min er med i teatret, sier Ola Heggedal. Mor er i markedsgruppa, og far er ansvarlig for sceneriggingen. Hittil har Ola vært teaterets maskot, men endelig står han på scenen sammen med storesøster Madelen.

– Det er utrolig moro å være med på dette. Poenget er jo ikke oss, men ungene, sier de to pappaene.

"Scrooge – et juleeventyr" spilles også kommende tirsdag, torsdag og lørdag, samt neste tirsdag og torsdag, alle dager 18.00.

Artikkeltags