Stig hyller sine helter

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Norske artister hyller legendariske Kiss på ny plate. Bak det hele står Stig Karlsen fra Rælingen.

DEL

– Kiss Army, den offisielle fanklubben til Kiss er 30 år i år. Samtidig fyller den norske avdelingen ti år. Dette feirer vi med å gi ut et tribute-album, sier Stig Karlsen, "øverste general" for Kiss Army Norway.

Mandag kom plata hvor en rekke norske artister tolker kjente Kiss-låter. Karlsen, som er bosatt i Blystadlia i Rælingen, står bak det hele.

– Ideen kom da vi 2003 arrangerte en Kiss-cover award med veldig mange bidrag. Jeg var lei av dårlige tribute-album, og tenkte at her er det låter som burde vært gitt ut, sier Karlsen.

Kjente artister

Tre av vinnerne i konkurransen er med på det nye albumet. Ellers bidrar artister som Wig Wam, Kurt Nilsen, Espen Lind, Stage Dolls, Surferosa og nå oppløste Span, med vokalist Jarle Bernhoft fra Nittedal.

"Øverste general" sier at det ikke var vanskelig å få artistene til å stille opp.

– Da det ble klart at Kurt Nilsen skulle være med, ringte manager Jan Fredrik Karlsen opp og sa at Espen Lind var småsur fordi han ikke var spurt, sier Stig Karlsen.

– Jeg tror artistene har forstått at dette er et skikkelig og seriøst prosjekt fra a til å.

Som en ekstra hyllest til en berømt side ved Kiss, har Karlsen satt sammen et band bestående av lekre jenter sminket som original-bandet.

– Du vet Kiss er berømt for sin appetitt på damer, smiler den ferske manageren.

Selv er han taus, men bak Kissettes-maskene skal det skjule seg flere kjendiser. Lørdag er jentene med på den store slipp-festen på Sentrum Scene i Oslo. Karlsen lover et pyroshow som ikke står tilbake for det Kiss selv leverer.

Langvarig fan

Allerede som sjuåring var Stig Karlsen frelst på Gene Simons og co.

– Det hang nok sammen med at de så tøffe ut. Som voksen er jeg glad for at de også spiller musikk jeg kan like. Men Kiss er noe mer enn et vanlig rockeband. De er en blanding av Star Wars og Rolling Stones. Det er knyttet mye spenning til dette med maskene deres, sier Karlsen.

Til nå har han fått med seg 22 konserter i inn og utland, og som leder av den norske fanklubben får han tilgang til det aller helligste.

– Det er sirkus bak scenen, det kan jeg love deg, sier Stig Karlsen.

– U2 og Coldplay er vel og bra, men jeg tror det er ingen som har det så gøy som Kiss-fansen.

Artikkeltags