Gå til sidens hovedinnhold

Stemningsfullt i regn på Huseby

Artikkelen er over 16 år gammel

Pøsende regnvær førte til at publikum sviktet på åpningsdagen av Husebymarkedet 2004. Men innendørs tinet visegrupper fra Skedsmo opp de besøkende som nynnet med på kjente og kjære Prøysen-viser.

Gårsdagens nordiske junikveld på Huseby Gård ble åpnet av Finlands ambassadør Pekka Huhtaniemi. I sin tale til Skedsmo-publikummet uttrykte han et sterkt ønske om et utvidet EU, med Norge som medlemsland innen fem til ti år.

Deretter ga konferansier Lars S. Hauge stafettpinnen videre til sangeren Karoline Koller, som med sin klokkeklare stemme framførte to viser av Jan Eggum og Rolf Løvland.

30 års jubileum

Skedsmo Viseklubb, for anledningen representert ved Berit Kittelsen og Per-Arne Brunvoll, fulgte opp med tre melodier som det godt voksne publikummet nynnet med på.

"Hyllest til Lillestrøm" slo godt an, selv noen kilometer utenfor byen.

Barn og eldre møttes

– Visste du at viseklubben vår fyller 30 år i år? spurte en feststemt Kittelsen.

Så var det barna og ungdommen som sto for tur. Med ett syntes regnet utenfor å være glemt denne junikvelden. Først ut var fem ni og tiåringer fra Brånås skole som sang for full hals. Med stolte foreldre i bakgrunnen, lyste blitzlampene fra kameraene opp innendørs i den mørke gårdsbygningen på tunet.

Håper på folkefest

I yndige kostymer avsluttet den etter vært så lokalkjente visegruppa "Måltrosten" scenen til stor begeistring for den eldre garde. Allsang og stor jubel så ut til prelle nervøsiteten av de unge sceneutøverne.

Ved 21-tiden var det duket for ungdomskonsert med innslag fra elever fra Tæruddalen skole.

– Jeg håper været blir bedre i morgen og søndag, slik at vi kan få til den folkefesten vi lenge har ønsket oss på Skedsmokorset, sa Eivind Klemp, daglig leder i Skedsmokorset Kulturforum.