- Stem på oss, Romerike!

Artikkelen er over 11 år gammel

De har samarbeidet med Europas største hit-produsenter og står selv bak en av Norges mestselgende låter. I kveld krysser de fingrene for Melodi Grand Prix.

DEL

– Nå håper vi hele Romerike stemmer på oss slik at vi kommer til finalen i Oslo Spektrum, sier Kjetil Røsnes, bosatt i Aurskog.

Sammen med kona Kirsti Johansen utgjør han duoen Avalanche, som svevde høyt på den internasjonale pophimmelen på 1990-tallet. Nå har de skrevet melodien "Goodbye to Yesterday", i kveld framført av gruppa Blue Moon Band under den direktesendte tv-sendingen i Alta.

I alt seks melodier konkurrerer om å gå videre til finalen. Kjetil Røsnes vet ikke hvem som blir den argeste konkurrenten, men han skjønner at kjendisfaktoren kan slå positivt ut for Torhild Siversten & The Funky Family.

– Vi tror likevel at det er den beste melodien som vinner. Hvis det er hennes, er det helt fair, sier Kjetil Røsnes som sammen med kona har bred erfaring med å skrive hitlåter.

Skrev for Samantha Fox

De har blant samarbeidet tett med de legendariske produsentene Stock, Aitken & Waterman, regnet som de største musikkprodusentene i Europa noen gang.

Australske Kylie Minogue slo igjennom i Europa i 1988 med deres låt "I should be so lucky". I porteføljen har de også navn som Elton John, Bananarama, Rick Astley og Gloria Gaynor.

– Produsentene ville faktisk bruke alt vi lagde, og vi hadde et fantastisk samarbeid gjennom flere år. Den siste låta vi skrev for dem, "Santa Maria", ble nummer én på dancelista i England og på topp fem i Japan. Samantha Fox brukte den faktisk som sin comebacksingle, sier Kjetil Røsnes som sammen med kona fikk smake på internasjonal suksess i 1990.

Traff blink

Mot slutten av 1980-tallet drev de videobutikk i Lillestrøm, mens drømmen om å leve av musikk aldri slapp taket. De stengte døra til butikken i Solheimsgata og flyttet til Hamburg for å skrive musikk. En natt skrev de "Johnny, Johnny, come home" og alt ble snudd på hodet.

– Låta er vel en av de mestselgende norske i utlandet etter a-has hiter. Vi var nummer én i åtte land og på topp fem i en rekke andre. Vi kom til og med på andreplass på den prestisjetunge European Hot Billboard, sier han.

Etter 17 år i Hamburg har de nå vendt tilbake til Romerike. Kirsti Johansen er fra Sørlandet og Kjetil Røsnes opprinnelig fra Lørenskog. Paret valgte Aurskog når de skulle slå seg ned i Norge igjen med sine to barn, Amadeus (6) og Aurora (4).

Avalanche fortsetter

– Når vi nå har små barn, får livet litt andre verdier. Vi ville hjem igjen, men vi skal fortsatt drive med musikk, sier Røsnes og røper at en single med Avalanche er klar før sommeren. Til jul regner de med at albumet skal gis ut.

– Grand Prix-låten i kveld ble faktisk skrevet allerede i 1995, og var tenkt å være med på ei Avalanche-plate. Nå håper vi den i stedet treffer det norske folk på denne måten, sier Kjetil Røsnes og kona Kirsti Johansen. Ingen av dem har tenkt å lene seg tilbake og hvile på tidligere suksess.

– Vi ser framover hele tiden, og sier som Grand Prix-bidraget vårt i kveld: "Goodbye to yesterday".

Artikkeltags