Gå til sidens hovedinnhold

Steinbra Nes-revy

Artikkelen er over 16 år gammel

REVY "Stein på stein" Nes Revy- og Amatørteater Nes kulturhus

Dette er den aller beste revyen Nes Revy- og Amatørteater har satt opp noen gang. Etter mine begrep. Og da tar jeg med den spede begynnelsen med Hvams-revyene på begynnelsen av 80-tallet. Det var arnestedet for det som har blitt nesbygdas kulturelle stolthet.

Årets revy, "Stein på stein", beveger seg på gateplan. Og nettopp gateplanen i Årnes sentrum får stor oppmerksomhet. Man skulle da tro at mangel på flere kommunale poeng ville gjøre en revy tynn i innhold. Men det er her revysjefen over alle revysjefer i Nes, Rolf Fogelstrand, bruker sin årelange erfaring med en skarp kniv i manusbunken. For selv om det har forekommet råsterke revynummer i tidligere oppsetninger, klarer de for første gang i år å sette sammen en homogen revy som i helhet rager høyt idet alle numrene holder et godt og høyt nivå. Og kvaliteten kommer fram der mangel på lokale poeng blir erstattet med allmenngyldige poeng, framfor alt gode og morsomme.

Gamle travere som Tom Cato Larsen, Ole Erik Eier, Anne-Lise Smedstuen og Kari Engh Nyjordet gjør sine saker utmerket. Og i kjølvannet følger det stadig stigende talentet til Per Håkon Sydtangen og Thomas Christiansen. Og sannelig har ikke dette dramatiske selskapet også klart å få med seg yngre og dyktige krefter i Sveinung Oppegaard, Hilde Aanerud, Irene Thoresen Rønold og Maja Søgård. Og tre dansende jenter, Janiche Gutulsrud, Trine Andersen og Chathrine Moberget, danner en klassisk revyballett. Det er historisk riktig.

Denne gangen har revygruppa en knallåpning med alle på scenen. Likeså en tilsvarende åpning av andre akt og et flott finalenummer. Denne regien skaper en sterk ramme i en revy. Og har i mange år vært etterlengtet hos disse nesbuene.

Ole Erik Eiers parodi på Odd Nordstoga var bra. Nesmyggen, en figur Anne-Lise Smedstuen hadde lånt fra Sølvi Wang, var blitt lokal og svært bra. "Sydenturen" til Per Håkon Sydtangen og Thomas Christiansen er full av god humor, og buktalershowet til den samme Sydtangen er av hans beste numre.

Et vakkert tilbakeblikk på gamle bilder og gamle minner, med Kari Engh Nyjordet og Ole Erik Eier i "Det var da det", gjorde flere øyne vannfylte. Det er god revykunst. Og matpakkepraten, da. Ingen revy uten den geniale rammen, som kan inneholde alt av småprat og lun humor.

Hadde bare orkestret dempet seg litt i fellesnumrene slik at all teksten kom fram, ville dette ha vært helt perfekt. Men musikerne spilte fint, det skal være sikkert.

Denne gangen kom Nes Revy- og Amatørteater seg godt over lista. Heretter kan det bli riktig moro.

Jan Rudolf Pettersen