Informasjonsrådgiver ved Slottet, Sven Gj. Gjeruldsen bekrefter at Lars S. Hauge er utnevnt til St. Olavs Orden. – Det er foreløpig ikke fastsatt noe tidspunkt for overrekkelsen av dekorasjonen, sier Gjeruldsen til RB.

Det er Folkeakademienes Landsforbund som har foreslått Hauge overfor Slottet.

Lars S. Hauge var fylkeskultursjef i Akershus fra 1977 til 1988. Han satte mange spor etter seg. Blant annet dro han i gang Ungdommens Kulturmønstring, som hvert år har ca. 25.000 deltakere over hele landet. Han opprettet også Norsk Viseforbund og Norsk Musikkråd. Og han var initiativtaker til Wergelands Hus på Eidsvoll sammen med daværende fylkesordfører Tore Haugen.

Lars S. Hauge er i dag uavhengig kulturarbeider. Han reiser rundt og holder foredrag og underholder alene og sammen med Henning Sommerro og Ove Røsbak i De tre visemenn. Han jobber i NaKuHel Norge (natur-kultur-helse) for å utbre teater og sangkor både på arbeidsplasser og i institusjoner. Og han jobber for de frivillige organisasjonene og deres nye interesseorganisasjon FriNor.

Lokalt har han blant annet tatt initiativet til Skedsmokorset Kulturforum, og han jobber for å utvikle et kultursenter på Huseby gård. Han er også hyppig gjest på Skedsmotun med programmet Syng for livet. Det var ikke mulig å få tak i den nyslåtte ridderen i går kveld. Hauge befant seg på den svenske øya Tjörn nær Göteborg, der han holdt foredrag om kultur og underholdt sammen med Harry Andersen.