Fetsund-bandet JT Lauritsen teller blant andre Palle Wagnberg, som dannet The Real Thing sammen med Sigurd Køhn i 1992. Køhn og sønnen Simen er fortsatt savnet etter flomkatastrofen i Thailand.

– Jeg har selvsagt Sigurd i tankene. Men vår opptreden på TV 2 i morgen kveld er en generell støtte til alle ofrene, sier Wagnberg til Romerikes Blad.

Sammen med blant andre Stina Stenerud utgjør han også bandet JT Lauritsen. I august i fjor ga de ut plata "Perfect moves", hvor også Sigurd Køhn medvirket. Det er Jan Tore Lauritsen glad for i dag.

– For meg blir dette ekstra spesielt siden den var en av de siste utgivelsene Sigurd spilte på.

Og med Sigurd, hans sønn og familie i tankene føler vi det som ærefullt å kunne bidra med en låt framført live for dem og alle andre ofre for denne uvirkelige tragedien.

Når du mister alt

Da Jan Tore Lauritsen fikk forespørselen fra TV 2 om å medvirke, valgte han en låt skrevet av Ray Charles, en låt han hadde med på sitt første album i 1995.

– "No use crying" handler om hva som skjer når du våkner opp og har mistet alt. Livet må uansett gå videre, sier Lauritsen som ennå har et halmstrå av et håp om at Sigurd Køhn og sønnen er i live.

– Vi lever i håpet og ønsker oss et mirakel.

Under opptredenen på TV 2 medvirker også Børre Dalhaug, Arnfinn Tørrisen og Atle Rakvåg i bandet JT Lauritsen.

Mange artister

"En ny hverdag" er et samarbeid medNorges Røde Kors, hvor programlederne Sarah Natasha Melbye og Nils Gunnar Lie inviterer til en to og en halvtimes direktesendt innsamlingsaksjon til støtte for flomofrene etter katastrofen i Sørøst-Asia.

Blant kveldens artister, foruten JT Lauritsen, er Sissel Kyrkjebø, Morten Abel, Magne Furuholmen og Nils Petter Molvær.

Norges Røde Kors er nå i gang med en landsomfattende bøsseaksjon. Fredag, lørdag og søndag vil de gå fra dør til dør. Generalsekretær i Norges Røde Kors, Jonas Gahr Støre gleder seg over at giverviljen fra det norske folk slår alle rekorder.

– Vi er dypt imponert og takknemlige for at folk bryr seg. Det setter oss i stand til å gjennomføre hjelpearbeidet i den første fasen med all vår kraft. Og det gjør det mulig å stå ved vårt engasjement i lang tid i den viktige gjenoppbyggingsfasen som kommer, sier han til tv2.no.

Mange muligheter

Om du ikke får besøk av bøssebærere i helgen, er det likevel rikelig anledning til å gi. Under tv-aksjonen kan seerne benytte telefonen og ringe inn på 820 43 000. For hver gang du ringer, går 100 kroner direkte til aksjonen.

I tillegg vil et telefonpanel sitte klar til å ta imot andre henvendelser. Alle artister, gjester og en rekke andre personer stiller opp gratis for å være med og hjelpe de rammede etter katastrofen i Sørøst-Asia.