Terningkast 6: Sound of Music – en musikalsk topprestasjon

SOUND OF MUSIC: Familien Trapp står på scenen i Lillestrøm Kultursenter.

SOUND OF MUSIC: Familien Trapp står på scenen i Lillestrøm Kultursenter. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

«Jeg har vært blodfan av Sound of Music siden filmversjonen kom i 1965. Skedsmo amatørteater varmet meg til tårer», skriver RBs anmelder.

DEL

Skedsmo amatørteater feirer sitt 25-årsjubileum med musikalen «Sound of Music» – en av verdens mest berømte og mest betydningsfulle musikaler.

Flere lokale skuespillere er med: Helene Snellingen og Sunniva Nøsterberget er begge fra Frogner, mens Peder Kaalstad (bildet) og Henrik Nysether har sterke røtter og foreldre fra Aurskog-Høland.

Sanglisten tilhører det ypperste av populærmusikk fra de siste femti årene.

Det er en dristig oppgave Skedsmo amatørteater har gitt seg i kast med. Men med de talentene de knytter til seg på scenen mestrer de denne oppgaven med glans.

Premieren fredag kveld er en musikalsk nytelse fra ende til annen.

Hovedrollen som Maria spilles og synges av Silje Hagrim Dahl. Hennes vakre stemme og levende teaterskikkelse er hundre prosent gjennomført.

Om jeg skimter noe påvirkning fra Julie Andrews er det bare til Silje sin fordel. Man skal selvfølgelig gå til de beste for å lære.

Både solister og grupper gjør en formidabel innsats. Ikke alle melodier er like enkle å synge. Men på sitt aller beste er denne forestillingen kanskje noe av det beste av Skedsmo amatørteater.

Scenografier fungerte som en klokke og tempo og rytme i spillet var forbilledlig.

Jeg har vært blodfan av Sound of Music siden filmversjonen kom i 1965.

Skedsmo amatørteater varmet meg til tårer.

Jan Rudolf Pettersen

Tempo og rytme i spillet var forbilledlig.

Artikkeltags