Festiviteten er arenaen, hvor det blant annet blir romjulsjazz med Sørum Storband. Men først og fremst handler det om cd-en "Stemninger og dønninger", som er blitt en vaskeekte sørumproduksjon med japansk touch.

Johannes Næss sparer ikke på godordene når han omtaler resultatet som blant andre Håkon Nilsen, Magnar Osland, Arve Johansen, Jan Moe og Sverre Ingjer medvirker på.

– Vi tror nesten vi kan kalle den julens vakreste cd, og den er garantert nissefri, sier Johannes Næss, faren til Harald.

Akkurat som Stomperud

Harald Næss er den eneste norske profesjonelle musikeren som bor og arbeider i Japan. I 2007 ble han ansatt i Kyoto Symphony Orchestra, og det var her han traff Nozomi Kinomura. Søt musikk oppsto, og i dag er de gift og bosatt i Japan. Men som Stomperud vil også Harald Næss hjem til jul. Derfor medvirker både han og hans kone på cd-en og konserten.

Ikke stormfullt

Cd-en er instrumental bortsett fra én melodi; "Mjuk vind". Det er også gitt plass til julemelodien "A child is born", men ellers handler det ikke om jul..

Plateselskapet JNMusikk har tidligere gitt ut "Musikk for båtfolket", "Den gongen då, gamle og nye Karmøyviser" og "Jim og Bill fra Sørumsand", mer eller mindre temaplater hele veien. Også denne gangen har cd-en et tema.

– Ja, våre musikere har fått å utfolde seg i et repertoar som stort sett bare har to temaer; kjærlighet og havet. Det er ikke den stormende kjærligheten eller det stormfulle havet det er snakk om, men de vare følelsene uten de store bølgetoppene, sier Johannes Næss som mener det er en romantisk utgivelse.

– Det er også en cd du kan gråte til eller bare nyte, mener han.