Gå til sidens hovedinnhold

Sneset fullt

Artikkelen er over 14 år gammel

De 42 ildsjelene som lager Nesrevyen er ikke snauere enn at de lover "the best revy ever" når teppet går opp for den 20. bygderevyen i oktober.

Premierekveld fredag den 13. velger de å se lyst på, den ivrige gjengen i Nes revy- og amatørteater i kulturhuset på Årnes som nå finpusser på den lokale revymoroa.

– Ja, klart dette blir den beste vi noensinne har laget, lover de virkelige seniorene i revysammenheng i Nes, Rolf Fogelstrand og Ole Erik Eier.

Tilbakeblikk

I år er en annen av veteranene, Anne-Lise Smedstuen med 16 års fartstid her, sjefen for bygderevyen.

– Vi er jo heldige da. Her har vi med skuespillere som er avlet opp i eget miljø. Mange av aktørene på scenen i år er hentet fra ungdomsteatret. Pluss at vi har fått med oss en debutant. Vi gleder oss. For det virker da som om nesbuene setter pris på revyen, sier Smedstuen.

– Og hva setter dere pris på å servere nesbuene av stoff i år?

– Nå er det sånn at Årnes sentrum og det som skjer her stadig gir mat til revyen. I år spanderer vi også på noen tilbakeblikk fra forrige revyer. Og da er det slik at jobben i sentrum har vært tema i snart ti år. Vi har jo for eksempel ei fontene i ei rundkjøring her, sier tekstansvarlig Ole Erik Eier.

På revynummerlista står da også "Verdens mest ensomme fontene", sammen med titler som "Blueshus", "ÅrnesLuringen" og "Digitale Gardermoen".

Showrevy

Nesrevyen lover blanding av mye lokalt stoff, generelle temaer og showrevy med mye dans.

– Vi håper å gi folk en hyggestund der de kan le og slappe av litt i hverdagen med litt alvor og mye skjemt, sier Smedstuen.

Nes Revy- og amatørteater synes de er heldige som kan boltre seg i Nes kulturhus.

– Det koster rundt en kvart million å sy sammen revyen. Vi er 42 personer totalt, som gjør alt arbeidet på frivillig basis. I år er vi tilbake til den opprinnelige timeplanen med tre forestillinger ved siden av premiere og generalprøve. I fjor kjørte vi en forestilling ekstra, men opplevde publikumsnedgang. Nå håper vi på fulle hus, sier prosjektledelsen for årets Nesrevy.