Litt rustne i målet var de òg, innimellom.

Dagene ble lange og tonene mange for deltakerne i Blåklokkevikuas barneviseverksted. Den store familieforestillingen «Labbetruten» torsdag kveld, dannet en foreløpig krone på et kreativt verk. I går, fredag, fikk de unge Prøysen-tolkerne fra Romerike enda flere muligheter til å utfolde seg i Blåklokkevikua.

Liten Labbetrut

– Det er ekstra spennende å høre hva folk synes. Men det er uansett kjempefint å få være med her!

Ole Jørgen Næss og Ole Andreas Heir er unisone i sin dom. Det er ikke første gang de elleve år gamle vennene fra Nittedal entrer en scene.

– Vi har sunget i samme band og spiller i Trollskogen Teater. Å framføre trubadurens egne viser i Prøysenhuset er likevel stort.

Ole Andreas liker sangen «Rampegutt» best, mens Ole Jørgen holder en knapp på «Labbetruten». Men visesangere på heltid har de ingen planer om å bli.

– Nei, vi satser nok fortsatt på teater.

Voksenfri sone

– Festivalledelsen tok utgangspunkt i en velkjent strofe fra Erik Bye: «Han sang for alle, men helst for unga. Og dom veit best at´n Alf var tel», forteller primus motor Lars S. Hauge fra Skedsmokorset, som også sitter i styret for Prøysenhuset.

– Vi ville etablere en voksenfri sone her i Teskjekjerringteatret. Med barn som utøvere – ikke bare som konsumenter av voksenframført Prøysen-stoff.

Med barnevisegruppa Måltrosten, og deres leder Turid Lisbeth Nygård fra Lillestrøm, som basis inviterte man deretter unge sangere fra de tre kommunene Prøysen hadde et særlig forhold til; Ringsaker, Asker og Nittedal, til et heldags viseverksted.

Sang på bursdagsfesten

Resultatet av den musikalske dugnaden kunne et nær fullsatt Teskjekjerringteater høre torsdag kveld. Barna holdt i tillegg fire institusjonskonserter i nærområdet pluss en minikonsert på husmannsplassen Prøysen fredag ettermiddag.

Ekstra stas syntes de unge utøverne det var å få synge under den store folkefesten som markerte 90-årsjubileet for Alf Prøysens fødsel fredag kveld. Den ukelange festivalen Blåklokkevikua ble avsluttet i går.

De seks medlemmene i sanggruppa Måltrosten fikk for øvrig mye oppmerksomhet for sin nyinnspilte cd «Labbetruten», som ble sluppet under Blåklokkevikua – Norsk Visefestival.

Her framfører de en rekke barneviser, rim og regler av Alf Prøysen, mange av dem ukjente for det store publikum.