Gå til sidens hovedinnhold

Siste jubel for dobbeltfestival

Artikkelen er over 18 år gammel

I går jublet de over åpningen av Huseby-festivalen og Skedsmo Kulturfestival på historiske Huseby Gård. Det kan det snart bli slutt på.

Sukkerspinn, jenter og gutter, musikkdrevne karuseller og levende rock fra scenen. Og en mild og snill høstdag som etter hvert pakket inn festivaldeltakerne i en fløyelsmyk og mørk septemberkveld.

For Husebyfestivalens del var det trolig siste gang.

Ikke pris i september
På rekke og rad kom styreledere og andre inn på scenen for å takke under åpningen går kveld; først og fremst for å takke sponsorene for at de er til.

Skedsmo Skolekorps konkurrerte med drønnet fra tivoliet under åpningen av festivalen, og årets skedsmosokning fikk diplom, pris og applaus. Anne Synnøve Østensen Tømmerbakk fikk prisen for sine mange år med frivillig innsats for ungdomsklubben Juventas.

- Dette kom helt uventa, forteller hun skjelvende Romerikes Blad etter utdeling av diplom, bilde og blomster i cellofan.

- En slik pris er selvsagt en voldsom inspirasjon til å fortsette arbeidet med barn og unge.

Prisen vil også bli delt ut neste år. Men neppe i september.

Må skille lag
Medlem av styret for Husebyfestivalen, Lars Sigmundstad Hauge, ønsker ikke å gå hånd i hånd med Skedsmo Kulturfestival, slik de gjorde det for første gang i år.

- Det er helt åpenbart et misforhold mellom de to festivalene. Mediefokuseringen går i første rekke i Skedsmo Kulturfestivals favør, på grunn av dens styrke og mange artister. Og det meste foregår i Lillestrøm. Mer riktig hadde vært å kalle den Lillestrøm Kulturfestival, noe jeg sa også den gangen jeg satt i styret for Skedsmo Kulturfestival.

Hauge berømmer den jobben som blir gjort for å gi publikum et profesjonelt tilbud i Lillestrøm., et tilbud han ikke ønsker å konkurrere med.

- For at festivalene skal utvikle seg på sine egne premisser, må de skille lag, mener Lars Sigmundstad Hauge som håper de neste år kan invitere til Husebyfestivalen i juni.

Rockefestival om sommeren
Rolf Vlietman var i går ansvarlig for rockekvelden med flere lokale band, i tillegg til Babel Fish som igjen er CD-aktuelle 30. september. Han støtter delvis Hauges syn, men ser enda videre.

- Jeg synes Huseby Gård burde ha en festival midt på sommeren også. Da egner det seg godt med en rockefestival her, mener Vlietman.

Mye er ennå usikkert når, hvor og hvordan festivalene finner sted og blir neste år. Men ett er helt sikkert: Huseby Gård er kommet for å bli.