Gå til sidens hovedinnhold

Se hvor han jobber nå

Artikkelen er over 7 år gammel

Tom Eddie Brudvik har gått fra å jobbe heltid som skuespiller på tv til å passe på sikkerheten på Gardermoen.

– Å jobbe her oppe er noe helt annet enn å stå på scenen eller foran kamera. Det er mer reelt, kan du si, forteller skuespiller Tom Eddie Brudvik (53).

Den tidligere tv-stjernen har flyttet til Nannestad og gjort fullblods romeriking av seg.

Redder liv

Tom Brudvik har jobbet som skuespiller i 23 år, men har nå tatt seg en avslappende pause på stressende Gardermoen lufthavn.

Her loser han ambulanser ved ulykker, flytter dyr, fugler og eventuelle mennesker bort fra rullebanen, og passer ellers generelt på sikkerheten som hovedvakt på Norges største flyplass. Det er noe helt annet enn tv-personligheten er vant til.

– Jeg har hatt sommerjobb her i noen år nå, og trivdes veldig med jobben. Så fikk jeg et vikariat fra februar, forteller Brudvik.

Nå kjører han rundt på flyplassen dag og natt for å passe på at alt skjer som det skal, og sitter i sikkerhetskontrollen og passer på at de ansatte har de rette klareringene.

– Det er en veldig givende jobb, spesielt fordi man her kan være med å gjøre en forskjell, og faktisk også redde liv. For sikkerheten er utrolig viktig for flyplassen.

Føler seg hjemme

Brudvik har lang erfaring som skuespiller bak seg, og jobbet som ung flere år ved Riksteateret etter å ha fullført teaterhøyskolen. Men for de fleste er han nok mest kjent fra norske såpeserier.

– Det har vært på tv og i film jeg har følt meg hjemme, mer enn jeg kanskje har gjort på teaterscenen. Men nå for tiden er det på Gardermoen jeg føler meg hjemme og trives best, smiler han.

Romerikingen har fått en helt ny rolle å bryne seg på. Og forteller at det er noe helt annet å jobbe med sikkerhet enn å være foran kameraet.

– Her ute må jeg være observant. For man vet liksom aldri hva som kan skje ute blant fly og andre kjøretøy. Og hvis det faktisk skjer noe, er det ikke bare å starte på nytt, slik det kan være på tv, forklarer Brudvik.

Lang læringstid

Jobben på Gardermoen er ikke noe en lærer på en dag, for det er mange taksebaner og enda flere fly å holde styr på hver dag, og veiene går overalt på flyplassen.

– Det tok lang tid før jeg ble kjent med alle veiene og alle områdene. Det er en veldig stor flyplass, tross alt, ler Brudvik.

– Det aller beste med å jobbe her, er miljøet og menneskene som er her, påpeker Brudvik.

– Det er mange fantastiske mennesker som jobber Gardermoen.

Har tid til et liv

Arbeidstiden var også en stor overgang for skuespilleren, men den var av det positive slaget.

– Som tv-skuespiller jobber vi nesten hele døgnet. Vi sover og jobber. Dagene går fra tidlig morgen til sen kveld, og så er det bare å pugge linjer til neste dag før leggetid. Men her har jeg en turnusplan, som gjør at jeg kan planlegge og ha et liv ved siden av, smiler Brudvik.

Turnusplanen gjør også at skuespilleren må jobbe nattevakter, men det synes han ikke har vært noe problem.

– Det har gått overraskende greit, faktisk.

Ikke ferdig som skuespiller

Men selv om tv-stjernen har byttet ut kameraer og regissører med walkietalkie og sikkerhetsvest, har han ikke gitt opp skuespillerkarrieren helt. Akkurat nå balanserer han livet mellom to stoler, med hovedbeinet på flyplassen.

– Kommer det en god rolle som jeg føler jeg vil ha, så vil jeg ta den. Kanskje tar jeg meg litt fri herfra da. Men vi får se, akkurat nå trives jeg veldig godt her oppe, smiler Tom Eddie Brudvik.

Kommentarer til denne saken