– Savnet er et helvete

SNAKKER OM SAVNET: - Jeg savner å høre pappa fortelle meg at det skal gå bra, sier Stella Mwangi i det første intervjuet etter at faren ble påkjørt og drept. FOTO: TOM GUSTAVSEN

SNAKKER OM SAVNET: - Jeg savner å høre pappa fortelle meg at det skal gå bra, sier Stella Mwangi i det første intervjuet etter at faren ble påkjørt og drept. FOTO: TOM GUSTAVSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

Stella Mwangi om tapet av faren Jeff Mwangi Kwirikia (54), som ble påkjørt, drept og forlatt.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

For første gang snakker popstjernen Stella Mwangi ut om savnet etter faren som ble påkjørt og drept på Dal i slutten av januar i år.

I et intervju med nettstedet 730.no forteller hun først at hun ikke klarer å beskrive savnet av faren sin, hun tror man må oppleve det å miste noen i familien sin for å forstå følelsen.

– Men ingen fortjener å forstå følelsen. Det er et rent helvete. Pappa og jeg ... vi var så utrolig tight. Det var liksom oss to. Pappa og jeg ... Det er vanskelig å forklare. Når noen er syk over lang tid før de dør, så er det kanskje litt lettere å forholde seg til det. Uansett så er det ikke lett å miste noen, men dette skjedde så brått, sier hun.

Enorm oppmerksomhet

Dødsfallet til Jeff Mwangi fikk enorm oppmerksomhet, blant annet på grunn av jakten på bilføreren, som stakk fra stedet etter ulykken.

Først etter to dager meldte en 39 år gammel mann seg på lensmannskontoret i Ullensaker. Han hevdet først at han ikke husket noe fra de siste dagene, men erkjente til slutt at det var han som hadde kjørte på 54-åringen.

Ullensaker lensmannskontor har avsluttet etterforskningen og saken ligger nå til påtale ved Romerike politidistrikt. 39-åringen er fortsatt siktet for bildrap.

– Vi har fått mange opplysninger i saken som danner et bilde av hva som har skjedd, sier politiførstebetjent Lars Nideng.

Snakket sammen dagen før

Stella forteller videre i intervjuet at hun snakket med faren dagen før dødsulykken. Alt var bra, og de snakket om musikk.

– Vi pratet faktisk om musikk. Pappa ville at jeg skulle være tøff igjen. Han sa at det er viktig å kunne være soft, men man må også vise verden at man er hardcore. Haha, pappa synes ofte jeg var for snill, forteller hun til 730.no.

Stella er i ferd med å lansere ny musikk. Og anmeldere har vært positive til den nye singelen «Bad As I Wanna Be» som slippes 29. juni.

Stella har samtidig vist en tøffere side av seg selv, og også blitt kritisert for å flørte med narkotika på singelens cover, der hun er avbildet røykende.

Til 730.no forteller hun at det er en kenyansk sigar, og ikke noe mer enn det som røykes på coverbildet.

Vanskelig å snakke om

Den 39 år gamle mannen som er siktet for å ha kjørt på og drept Jeff Mwangi Kwirikia har ikke villet snakke med noen i pressen etter ulykken. Stella har heller ikke snakket med mannen.

– Herregud, nei. Nei, nei, nei ? Så langt har jeg ikke kommet ennå. Det er så vanskelig for meg å snakke om dette. Det er så touchy. Kanskje det egentlig ennå ikke har gått helt opp for meg at pappa er død, sier hun til nettstedet.

Til nettstedet forteller artisten at faren har vært ved hennes side gjennom sorgen. Hun mener han hjelper henne framover.

– Det sa jeg også under minnestunden; jeg føler energien hans. Da jeg ikke gikk videre til finalen i Eurovision Song Contest så la han igjen en voicemail på telefonen min hvor han sa: «Når man har nådd bunnen, så er den eneste veien opp.» Samme var det under Skal vi danse. «Herregud Stella, gi faen. Gass på!» Pappa godtok ikke å falle i bakken uten å reise seg opp igjen. Så jeg gjør det her for ham... Men det er ofte vanskelig å forstå livet. Det er hardt å fortsette når en stor del av deg brått har blitt borte, forteller Stella til 730.no.

Artikkeltags