– Jeg tenker fremdeles på en internasjonal karriere, sier Itziar M. Galdos, pensjonert operasangerinne fra Lørenskog.

I 23 år har hun vært fast ansatt i Den Norske Opera & Ballett, men sommeren 2012 var det slutt.

– Når man er 52 år må man gå av. Det er altfor tidlig, og en regel jeg gjerne skulle endret på, sier Galdos som føler at hun fremdeles har mye å gi.

– Jeg holder på akkurat som før. Den eneste forskjellen er at jeg er frilanser uten fast tilknytning til Operaen, sier hun.

Cd-aktuell

I disse dager gir Galdos ut sin andre cd i samarbeid med ektemannen Per Arne Frantzen. Han er førsteamanuensis i akkompagnement ved Norges musikkhøgskole, og en av de mest etterspurte kammermusikerne i Norge.

– Vi er veldig stolte av cd-en som inneholder 28 spor på de tre minoritetsspråkene katalansk, baskisk og galicisk, sier Galdos som opprinnelig kommer fra San Sebastian i Spania.

– Musikken er ikke komplisert og passer for alle. Med denne cd-en ønsker vi å vise at Spania er mer enn Solkysten, sier 53-åringen og legger til at de tre språkene er like forskjellige som samisk og norsk.

Jobber gjerne lokalt

– Vi har veldig lyst å presentere materialet live, i alle fall deler av det, og gjerne i lokalmiljøet. Vi opptrer over hele landet, og får ofte forespørsler om vi ikke skal gjøre noe i nærheten, sier Galdos.

– Jeg gjør rundt 80 konserter i året over hele landet, men synes det hadde vært ekstra morsomt å gjøre noe her i lokalmiljøet, sier Frantzen.

– Jeg kunne tenke meg en turné med det samme konseptet jeg hadde da jeg hadde min avslutningskonsert, sier Galdos.

Sommeren ‘12 hadde hun en veldig original forestilling hvor hun lagde sin mors kyllingsuppe og potetomelett mens hun opptrådte med sang fra scenen. Forestillingen ble godt mottatt, og hun fikk blant annet en forespørsel om å gjøre det samme i Kristiansund.