Fetsund-bandet Trell er klar for Norge.

– Vi begynte å spille for døra, men nå får vi gode honorarer. Plutselig er vi i elitedivisjonen, sier frontfigur og vokalist Morten Shakesby. Han synes ikke det er noe poeng å vise beskjedenhet. Til det har det skjedd altfor mye den siste tiden.

Fredag varmet de opp for Samantha Fox på Baråtti på Strømmen. I går landet de i Firehouse Studio i Halden. Der skal de spille inn sin første hele cd, med ingen ringere enn Trond Holter som produsent.

– Trond er nok bedre kjent som Teeny i Wig Wam. Han har tro på oss, og du kan tro vi har det samme, sier Shakesby, med farfar fra England.

I fjor ga bandet ut en ep, som de blant annet har brukt som visittkort rundt om på konserter. På en av konsertene sto gullfuglen, Robert Mære. Han likte cd-en.

Tøft og kult

Robert Mære er manager for Wig Wam. Nå har han også tatt Trell under sine vinger.

– Bandet lager helt utrolig bra låter, de spiller fengende rock 'n' roll, og de er kule. Så enkelt, rett og slett, sier Mære til Romerikes Blad.

– Har de sjans til å slå igjennom, tror du?

– Ja, det har de. Jeg tror Norge har et behov for et tøft norskspråklig band som dem. Nå har jeg jobbet med dem i et halvt år, og overalt opplever jeg at de får skryt.

Egentlig var det i siste liten at bandet ble oppdaget. De hadde selv satt en frist til neste år på å finne vinnerloddet.

– Uten det hadde vi blitt et hobbyprosjekt. Nå vet vi at det blir noe mer.

Kommer til dekket bord

Livet med manager Robert Mære har gjort spilleoppdragene mye mer levelige. Trell er stadig ute på tur, og så langt i år kan de vise til hele 80 konserter.

– Før måte vi gjøre alt selv, og vi snublet mange ganger. På Notodden i vinter skulle vi spille over flere dager og ble innlosjert i en leilighet uten strøm eller vann. Nå slipper vi slike ting. Robert Mære ordner opp; vi kommer til ordnede forhold og går rett på scenen og spiller.

– Hvorfor bør det være plass til et band som dere i Norge?

– Vi blir sammenlignet med CC Cowboys og DumDum Boys, men vi er mer rock 'n' roll. Dessuten har de vært der hele tiden. Bortsett fra innen rap er det ikke ofte det dukker opp noen nye norske band. Vi ser faktisk store muligheter for at det nå blir Trell, sier Kai Shakesby. Han synes fortsatt ikke det er noe poeng å vise beskjedenhet.

Fortsatt fin

Trell lever ennå litt på bruset fra Baråtti fredag. Stinn brakk og full pakke. Bandet spilte både før og etter Samantha Fox.

– Hyggelig dame, hun er jo et ikon, sier 30 år gamle Kai Shakesby som selv hadde noen plakater med puppedama på gutterommet.

– Har hun holdt seg, synes du?

– For å si det sånn: Selv om hun er 40 år, så hadde jeg nok tatt'a med hjem.