Romeriksnatur i Galleri 20

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Vakker natur fra Romerike og Telemark av Rælingskunstneren Tore Hogstvedt henger side om side med russiske Nikolay Kononovos stilleben på utstillingen i Galleri 2000 som åpner i dag.

DEL

– Dette motivet er fra Myrdammen, sier Tore Hogstvedt. Han er i ferd med å henge opp oljemaleriene sine før utstillingen åpner.

– Det er utrolig hvor mye fin natur jeg finner rett utenfor stuedøra mi på Nordby. Jeg trenger ikke reise til Telemark for å finne gammel skog og sterke stemninger. Det er bare å gå inn i marka.

Tore Hogstvedt er opprinnelig fra Siljan i Telemark. Og riktignok er mange av motivene hans fra nettopp dette stedet. Men Romeriks naturen er sterkt representert i det utvalget som nå stilles ut i Galleri 2000. Både Nitelva, Øyeren og Myrdammen gjenspeiler seg bokstavelig talt i de nærmest impresjonistiske maleriene.

Søker fargene

– Ja, mange har betegnet bildene mine som impresjonistiske. Og det vel kanskje også riktig. Det er jo fargeinntrykket jeg gjerne vil feste til lerretet. Jeg er ikke opptatt av fotografisk nøyaktighet. Men lys og farger.

Tore Hogstvedt arbeider mye ute. Enkelte malerier har han gjort helt ferdig ute i friluft.

– Atelieret mitt er en kombinasjon av ute og inne. Og jeg har alltid vært fascinert av vannflaten. Derfor er mange av motivene mine fra vannperlene på Romerike, sier Rælingskunstneren.

Russiske skulpturmalerier

Den russiske kunstneren Nikolay Kononov har vært representert i Galleri 2000 siden i vår. Men denne helgen blir han å se i en egen avdeling. her bretter han ut sine stilleben i full bredde. Og det er en nærmest menneskeliggjøring av formene i stilleben-motivet som særmerker denne russiske kunstneren. Hans agent og gode venn, Igor Vulfovich, forteller gjerne om både betydning og påvirkning fra denne unge kunstneren.

– Figurene står i relasjon til hverandre og gir bildet liv, selv om det er et stilleben, forteller Igor Vulfovich.

– Nikolay Kononov har jobbet med skulptur siden har studerte ved Serov maleskole i St. Petersburg, hvor han fortsatt bor. I dag leder han sin egen gruppe med kunstnere der han vil videreutvikle nye muligheter til å uttrykke seg.

Artikkeltags