–I år har vi en sterkere ungdomssatsing med blant annet hip hop for å prøve å tiltrekke oss flere ungdommer, sier Odd H. Brubak i Lillestrøm jazzklubb, som arrangerer Ribbejazz sammen med Lillestrøm kultursenter.

– I tillegg stiller vårt funky ungdomsband Funk My Life med tidligere elever fra Lillestrøm vgs. og lokale Stina Stenerud & Her Soul Replacement.

Musikk fra seks scener

Ribbejazz arrangeres mandag 29. desember fra tidlig kveld til sent på natt. Fra seks forskjellige scener blir det nonstop musikk med nærmere 20 forskjellige band og artister hele kvelden i Lillestrøm kultursenter. Her serveres et musikalsk koldtbord med pop, rock, jazz, soul, funk, gospel, r & b, latin, rockabilly, bluegrass og viser.

– Vi har lagt vekt på at det skal være noe for enhver smak, både for de godt voksne og for dem som vil ha et romjulsparty med mye variert musikk. Er du glad i å danse, er også dette kvelden til å swinge seg og bli kvitt litt overflødig ribbefett, sier Brubak.

Odd H. Brubak tror det skal bli vanskelig å sitte stille i restauranten når Fat Fred & The Possumhunters entrer scenen.

– Dette er et høyenergisk, svingende liveband, med Fredrik «Mad Man» Johansen i front. De serverer en blanding av rockabilly, svingende blues og hillbillymusikk, med eim av bensin, sørstat og rock’n roll.

Nytt grep

Jazzklubblederen trekker også fram et annet grep for å videreutvikle arrangementet og for å gjøre det enda bedre.

– I Stjernesalen skal vi ha et Las Vegas-preget show med Ett Fett Storband. Her skal også Stina Stenerud boltre seg med danske Majken Kristiansen og crooneren Ingar Kristiansen som gjestevokalister, med gullkorn fra den rike amerikanske vokaljazztradisjonen.

Vulkanske LAVA

Det legendariske norske bandet LAVA blir en av headlinerne. Bandet herjet salgslistene på 1980 og -90 tallet og viser nå vulkansk aktivitet igjen på konsertmarkedet med sitt musikals konseptet i grenselandet jazzrock og populærmusikk, med Egil Eldøen som vokalist.

Bandet ble etablert allerede i 1977, og en av deres mest kjente låter er «You» med Randy Crawford som gjestevokalist.