For andre gang var det duket for Ribbejazz i Kultursenteret på Lillestrøm regi av byens jazzklubb. Hele 16 konserter på én kveld ble avholdt i fem ulike rom på Kultursenteret og billettene var nærmest revet bort.

Publikum sto sammenpresset foran dørene, og veltet inn da det åpnet for å kapre de beste plassene.

– Det er meningen at dette skal være en romjulsfest for alle som liker musikk, og vi har derfor satset på ulike artister i mange sjangere. Her spilles viser, rock, soul, funk og jazz samtidig på huset, sier nestleder i Lillestrøm Jazzklubb, Tom Frogner.

Gratis minikonsert

Publikum så ut til å like konseptet der noen fikk med seg to halve konserter, mens andre satte seg til lenge før yndlingsartisten deres skulle spille.

De som ville svinge av seg julefettet, fikk anledningen i kjelleren der det var god plass foran orkestret. Black'n Blues fra Skjetten, og Cadillac Kings sto for dansemusikken. Lokalet var proppfullt, og mange nølte litt med å gå ut på dansegulvet, men da det første paret gikk ut, ble det slutt på veggprydmanerene.

I forkant av åpningen ble barn oppfordret til å kle seg ut som julebukker, og gikk i tog fra Torvet til Kulturhuset. Der ble det avholdt en gratiskonsert for barn med barnekoret Miniklang fra Skjetten sammen med Julemorgenvert Elisabeth Lindland.

Latinojazz

Ribbejazz ble offisielt åpnet av ordfører Anita Orlund, som mente Ribbejazz var så vellykket at det allerede var blitt en tradisjon.

– Vi hadde 1000 billetter ute for salg, og da Ribbejazz startet første konsert, var det kun 70 billetter igjen, sier Tom Frogner.

Mange hadde kommet for å se Sharp Nine med vokalist Odd René Andersen, og de stormet inn for å få sitteplass. Samtidig i salen Connect spilte Borboleta latinamerikansk inspirert jazz.

– Vi blander brasiliansk, cubansk og noe flamencoinspirert musikk, men mange av oss er jazzmusikere i utgangspunktet, sier Hanne Tveter som synger på portugisisk og spansk.

De hadde med instrumenter som tress, cavaquinho, og berimbaum som er et søramerikansk jaktinstrument. Den ene perkusjonisten brukte både tre og fire instrumenter i samme melodi, og så ut til å storkose seg.

Resten av kvelden kunne en også få med seg Kari Svendsen synge viser, Arild Stav og Laila Dalseth for å nevne noen.