Gå til sidens hovedinnhold

– Revygjeng sprudler i Nes

Artikkelen er over 8 år gammel

Årets nesrevy er morsom takket være gode prestasjoner på scenen og stort sett gode tekster. Lokal er den derimot ikke.

Det er ikke nok å si navnet på ordføreren eller kle seg som asfaltarbeidere utenfor Nes rådhus. En revy blir ikke lokal av det.

Nesrevyen «Slusene åpNes» overlever likevel elegant med enkelte svært gode tekster og dyktige skuespillere på scenen.

Lite lokalt

Det skjer selvsagt noe i Nes kommune gjennom et helt år. Men om det gir grunnlag for sprelske revypoeng er heller tvilsomt. Derfor er de fleste morsomheter i denne revyen basert på generell humor og gode vitsepoeng. Som i grunnen kunne passet i en hvilken som helst revy. Og like greit aner det. Noen lokale forsøk kan nesten bli pinlig tamme.

Flinke folk

I år opptrer Per Håkon Sydtangen som i sin beste årgang. Han er uredd i sin stil og har mye å spille på. I solonummeret «Musikkpedagogen» og i «Matpakkepraten» sammen med herlige Torolf Rudolfsen, viser Sydtangen styrke og er ubetalelig morsom.

«Måkene» på Esvall er et friskt nummer med morsomt spill av John Sverre Bråten, Freddy Larsen og Per Håkon Sydtangen.

Flere melder seg på lista med dyktige revyskuespillere. Som Anne-Line Finstad Nilsen. Ikke bare i «Måkene», men i flere av hennes øvrige nummer er hun overbevisende. Hun er variert i sine roller. Det er en styrke i en revy med «Tordenskjolds soldater».

Jeg er også svak for Wenche Løvliens fine tolkninger. Morsom er den nesten parodiske revyvisa «Pappagutt», som jeg mener å ha hørt for flere tiår siden i en Sandefjordsrevy.

Mer kritisk

Revytradisjonen i Nes er et verdifullt kulturinnslag. Og av de lengstlevende sammenhengende kulturtradisjonene på Romerike.

Derfor kan godt revygjengen være enda mer kritiske til utvelgelsen av revynummer. Denne gangen har mange av deltakerne selv kommet med bidrag. Noen bra, andre uten poeng og nærmest flaue.

På musikksiden satses det ofte profesjonelt. Også i år, med multimusiker Nils Mathisen fra Sandefjord i førersetet.

Like proff satsing burde gjøres på tekstsiden i framtiden.

Dette er en revygjeng som ofte finner magien i seg selv og viser en levende glede med å stå på scenen.

Derfor burde selvsagt hvert eneste nummer være et glansnummer.