Gå til sidens hovedinnhold

Revy med veteraner og debutanter

Artikkelen er over 13 år gammel

Både tre debutanter av året og to som har vært med 17 ganger står på scenen når den 21. Nes-revyen har premiere fredag.

Anne-Lise Smedstuen og Kari Engh Nyjordet er begge med for 17. gang og har ofte skrevet egne tekster. Ingrid Hagen, Øyvind Stordahl og Tom Nordengen er med for aller første gang.

Det betyr likevel ikke at de er uten erfaring. Mens Ingrid har flere år bak seg i miniteateret i Nes kulturskole, har Øyvind god trening fra ungdomsgruppa i Nes Revy- og Amatørteater (NRA). Tom har bakgrunn fra Odalsrevyen.

– Vi er avhengige av kontinuitet for å kunne drive med revy i 21 år, men det er også spennende med nye aktører på scenen, sier revysjef Anne Marit Rudolfsen.

"Årne'sæ"

Hun synes debutantene har glidd fint inn i revygjengen. Totalt 35 personer er involvert når vi tar med alle som gjør en viktig jobb bak scenen.

Årets revy har fått tittelen "Detta Årne'sæ". Den symboliserer at det nok en gang har "årne'sæ" med bygderevy og at det også begynner å bli skikk på bygdesenteret.

– Våre tekstforfattere har hatt mye stoff å ta av også denne gangen. Miljø, søppel, valg og skole er noen av stikkordene for årets revy, sier Rudolfsen.

Åtte skuespillere vil være i aksjon. I tillegg til de nevnte er det Anne Marthe Rudolfsen, Thomas Christiansen og John Sverre Bråten.

Fire forestillinger

Orkesteret ledes av Bjørge Verbaan, mens Inga Nordbye er lokalt innslag blant en gjeng med habile dansere. Fenstad-jenta er til daglig elev ved Balletthøyskolen.

Even Finsrud er instruktør og Pia Lena Nyhuus koreograf, også disse begynner å bli gjengangere i Nes-revyen.

Revyen spilles i Nes kulturhus fredag, lørdag, søndag og mandag, alle dager klokka 19.00. Det er solgt bra med billetter, jevnt fordelt på alle fire forestillinger. Pensjonister inviteres til å overvære generalprøven i kveld, til halv pris.

Nes Eldresenter sørger for servering i kafélokalene i kulturhuset før forestillingene og i pausen.