Reidun Sæther med i Stjernekamp

STOR STEMME: Reidun Sæther har imponert i musikaler på Oslo-scenene de siste årene, og i Melodi Grand Prix-finalen 2012. I høst skal hun være en av ti kandidater i NRKs konkurranse "Stjernekamp". Her fra "Reidun og Per elsker musikaler" i Lillestrøm kultursenter i fjor høst.

STOR STEMME: Reidun Sæther har imponert i musikaler på Oslo-scenene de siste årene, og i Melodi Grand Prix-finalen 2012. I høst skal hun være en av ti kandidater i NRKs konkurranse "Stjernekamp". Her fra "Reidun og Per elsker musikaler" i Lillestrøm kultursenter i fjor høst. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Divaen fra Skedsmokorset blir å høre i NRKs musikkonkurranse til høsten.

DEL

- Kjempegøy! Jeg har hatt lyst til å være med siden showet begynte, så jeg er veldig glad for at de ringte meg til tredje sesong, sier Reidun Sæther til Romerikes Blad.

Tirsdag formiddag avslørte NRK hvem som skal delta i tredje sesong av Stjernekamp. Reidun Sæther er invitert med inn i det gode selskap sammen med blant andre Anita Skorgan, Jørn Hoel, Unni Wilhelmsen og Mohamed «Mo» Abdi Farah.

Kjent fra Grand Prix og musikaler

Reidun Sæther (33) er sanger og musikalartist fra Skedsmokorset. Hun er utdannet ved musikallinjen på Teaterhögskolan i Gøteborg og Complete Vocal Institute i København.

Sæther ble kjent for det store tv-publikum som Melodi Grand Prix-finalist i 2012 med låten «High on Love».

Som musikalartist har hun hatt store roller i bl.a. «Les Misérables» på Akershus Teater, «We will rock you», «Trollmannen fra Oz», «Cats» og «Spamalot», og ble sist sett i Lillestrøm under forestillingen «Reidun og Per elsker musikaler» høsten 2013.

Sæther underviser også i sang, blant annet ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo.

Spenn i stjernelaget

I Stjernekamp skal artistene konkurrere mot hverandre i ulike musikalske sjangere. Reidun møter både unge, fremadstormende talenter og erfarne musikere med lang fartstid i programmet.

- Det er en hyggelig gjeng, og veldig forskjellige folk. Jeg er jo ikke blant de største navnene, men jeg tror det blir et veldig bra og variert show, sier Sæther til Romerikes Blad.

Her er listen over høstens øvrige deltakere, ifølge NRK.

* Lars Erik Blokkhus er musiker, låtskriver og mest kjent som frontmann i rockebandet Plumbo.

* Anita Skorgan er av de mer erfarne artistene i årets Stjernekamp-kull, og var sist å se på norske TV-skjermer i TV2-programmet Hver gang vi møtes i 2013.

* Jørn Hoel er en av Norges folkekjære musikere, og mannen bak låter som Har en drøm og Ei hand å holde i.

* Paul Hansen er musiker fra Haugesund. Nylig ble det kjent at han slutter som vokalist i bandet Vamp, og nå er det altså nye utfordringer i Stjernekamp som venter.

* Unni Wilhelmsen er musiker og låtskriver, og lå på norske hitlister i 1996 med låten Won’t Go Near You Again fra debutalbumet To Whom It May Concern.

* Nora Jabri kom på tredje plass i Norske Talenter i 2008, og deltok i den norske finalen av Melodi Grand Prix i 2012, sammen med Reidun Sæther.

* Mohamed «Mo» Abdi Farah er tidligere X Factor-deltaker, og sikret seg en plass i den norske finalen av Melodi Grand Prix med låten Heal i 2014.

* Eddie Guz er frontfigur i rockebandet The Carburetors, og tidligere medlem av heavy metal-gruppa Chrome Division.

* Raylee er et forholdsvis ferskt tilskudd på den norske popstammen. 17-åringen har blant annet gjort seg bemerket på NRK P3 for singelen We Make It Burn.

I år som i tidligere sesonger er det programleder Kåre Magnus Bergh som skal hale showet i land. Mona B. Riise og Thomas Felberg har faste plasser i dommerpanelet, og vil få hjelp av en ekspertdommer for hver nye musikalske sjanger artistene skal bryne seg på.

Artikkeltags