Reidun er klar for MGP

MULIGHET: Reidun Sæther (31) fra Skedsmokorset har Belgias Sandra Kim og hennes «J?aime la vie» som sin Grand Prix-favoritt. Da hun så tenåringen vinne den internasjonale finalen i Bergen i 1986, ble drømmen om å bli artist tent. Foto: Andreas Kallestad

MULIGHET: Reidun Sæther (31) fra Skedsmokorset har Belgias Sandra Kim og hennes «J?aime la vie» som sin Grand Prix-favoritt. Da hun så tenåringen vinne den internasjonale finalen i Bergen i 1986, ble drømmen om å bli artist tent. Foto: Andreas Kallestad

Artikkelen er over 8 år gammel

Reidun Sæther er fornøyd. Hun er den andre artisten som er håndplukket til NRKs Melodi Grand Prix på nyåret. Selv har hun store forventninger.

DEL

– Ja, jeg innrømmer at jeg er veldig glad for å få delta. Jeg har faktisk hatt det som mål de siste årene. Og ja, jeg håper deltakelse i MGP kan føre til et gjennombrudd for meg, sier 31-åringen fra Skedsmokorset.

Cruella Devil

Reidun Sæther har jobbet jevnt og trutt innen musikk- og teaterbransjen gjennom mange år.

Allerede i 2001 ble hun trukket fram av RBs anmelder da hun spilte Cruella Devil i musikalen «Dalmatinere» i Lillestrøm kultursenter:

«Reidun Sæther er som en magnet. Hun har en stemmeprakt og en framferd som roper på oppmerksomhet, og hun får det velfortjent i bøtter og spann.» (-) «Hun er uten forbehold musikalens stjerne.»

Strålende Reidun

Tidligere i år viste hun klart at hun har holdt fast ved sine kvaliteter. Da spilte hun intet mindre enn Killer Queen i Queen-forestillingen «We Will Rock You» på Folketeatret i Oslo. RBs anmelder skrev at «Reidun Sæther er strålende i sin rolle.»

Det samme mente andre anmeldere også. Grand Prix-general Per Sundnes sparer heller ikke på godordene når han skal omtale sangstjernen.

– Reidun er en vokalist uten sidestykke. Låten hun skal bidra med er spesialkomponert til hennes stemme og kan bli farlig i MGP 2012, mener han. Låten heter «High on Love» og er skrevet med tanke på å få vist forskjellige sider av stemmen hennes.

Passer perfekt

– Jeg meldte meg også i fjor med en låt til Grand Prix og fikk beskjed fra NRK om at de ville ha meg. Men da hadde jeg allerede skrevet kontrakt med Queen-showet. Låten jeg skal synge i år er enda bedre. Jeg får by fram alle sider ved meg som sanger, mener Reidun Sæther.

Med det mener hun høyt og lavt og sterkt og svakt. Slik hun viste seg fram da hun medvirket i «Beat for Beat» på NRK. De garvede pianistene Gisle Børge Styve og Trond Nagell Dahl måpte av sangprestasjonene hennes.

– Ja, jeg har fått mange tilbakemeldinger på den opptredenen, sier Reidun Sæther og erkjenner at tv er et medium som slår hardt.

Klar i januar

Nå får hun en ny mulighet når MGP 2012 går på lufta i januar.

– Jeg har alltid vært veldig nøktern når det gjelder det å ha forventninger. Men jeg tror jeg har en bra låt og håper på det beste, sier Reidun Sæther.

Og det beste i denne sammenhengen betyr gjennombrudd.

Artikkeltags