«Labbetruten» er navnet på cd-en som gis ut i slutten av mai, med Bare Bra Musikk som distributør. Det betyr at plata blir tilgjengelig i hele landet.

Kulturell ildsjel, Turid Lisbeth Nygård fra Lillestrøm gir plata ut på sitt eget selskap Turili Teater & Musikk.

– Jeg har akkurat fått beskjed om at organisasjonen Musikk i skolen vil bruke «Labbetruten», og det er jo veldig hyggelig. Det betyr at mange barn i Norge vil få høre den, sier hun. I tillegg har Elin Prøysen gitt klarsignal om at Prøysenhuset på Ringsaker vil ta plata inn for salg.

Underholdt kulturministre

«Labbetruten» byr på mye ukjent stoff av Alf Prøysen, som ville ha fylt 90 år i år. Her er viser, rim og regler, og Måltrosten har allerede presentert Prøysen-materialet for publikum. Ikke for hvem som helst.

Mandag sto de for det kulturelle innslaget under åpningen av den finsk-norske kulturkonferansen på Voksenåsen i Oslo, med begge landenes kulturministre på første rad.

Måltrost Katarina Krogh Engelsen synes det var en flott opplevelse.

– Spennende og kjempegøy! Og jeg tror de likte det de hørte. De smilte og lo under hele forestillingen, sier 16-åringen fra Strømmen.

Det var imidlertid ikke første gang Måltrosten opptrådte i offisiell sammenheng. I fjor høst sang de for stortingspolitikere på Stortinget, på flere kulturkonferanser og på selveste Bessmorsøndagen i Prøysenhuset. Dit er de invitert tilbake under Blåklokkevikua i juli.

Ekte romeriksprodukt

Turid Lisbeth Nygård har gjennom mange år vært en aktiv kulturaktør på Romerike. Hun har tidligere utgitt cd-ene «Mye rart på Romerike», «Jula er for alle» og jazzmusikalen «Trollhalen».

De to sistnevnte var også teateroppsetninger med lokale utøvere på Skedsmo samfunnshus. Der har hun også satt opp den lokalhistoriske musikalen «Heksedråpene».

Turid Lisbeth Nygård var også den som dro i gang Lillestrøm Jazzklubb etter at den hadde ligget mange år i dvale. I dag er den en av landets mest oppegående jazzklubber.

På «Labbetruten» har hun med seg musikere som blant andre Palle Wagnberg, Fet, Lars Andreas Haug, Frogner og Jim Berget, Flateby i tillegg til de seks medlemmene i Måltrosten fra Skedsmo. Plata er spilt inn i Quilles Recordingstudio i Fetsund, og Alf Prøysen bodde i Nittedal.

Turid Lisbeth Nygård medvirker selv på plata og har dessuten gått igjennom, plukket ut og arrangert de fleste sangene. Palle Wagnberg er produsent.

Stolt over å være med

Katarina Krogh Engelsen har vært med på flere av Turid Lisbeth Nygårds oppsetninger og cd-er.

– Denne gangen er det litt annerledes. Du trenger liksom ikke å være så flink, men kanskje heller litt barnslig. Vi kan fordreie stemmen litt og synge mer mot barn. Jeg synes dette er veldig gøy, og jeg er stolt over å få være med på denne plata, kvitrer måltrost Katarina.