Protesterer mot tv-utdelingen

DÅRLIG GJORT: William Kristoffersen fra Råholt har svært lite til overs for hvordan dansebandene blir behandlet av TV 2 under spellemannshowet.  FOTO: MORGAN ANDERSEN

DÅRLIG GJORT: William Kristoffersen fra Råholt har svært lite til overs for hvordan dansebandene blir behandlet av TV 2 under spellemannshowet. FOTO: MORGAN ANDERSEN

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Ole Ivars er for niende gang nominert til Spellemannprisen. Det populære dansebandet kommer likevel ikke til å være til stede under utdelingen. I protest.

DEL

– Jeg synes det er avskyelig, rett og slett. Dansebandene blir stemoderlig behandlet av TV 2 under den tv-sendte Spellemannpris-utdelingen, sier eidsvolling William Kristoffersen, bassist og låtskriver i Ole Ivars.

Med plata "Vi lever i håpet" ble de i går nominert for niende gang siden danseband fikk sin egen kategori i 1996. Lørdag 2. februar kan de motta sin sjuende pris under prisutdelingen i Oslo Spektrum. Den får i så fall andre ta imot. Selv er de på spillejobb i Ålesund.

– Tidligere prioriterte vi å være til stede under tv-sendingen, som før gikk direkte. Vi syntes det handlet om å vise god folkeskikk. Men nå har ting endret seg. De siste årene har utdelingen gått i opptak, og dansebandene slipper ikke til i tv-sendingene om kvelden. Der har vi stått og takket det norske folk som har støttet oss, bukket og smilt i finstasen, år etter år. Ikke noe av det kommer på tv, sier William Kristoffersen. Han vet at han kan bli oppfattet som sutrete.

Ikke stuereint

Under prisutdelingen i fjor var Ole Ivars til stede i salen. Årsaken var at de skulle opptre under selve tv-showet.

– Ja, jeg synes det er hyggelig, men samtidig veier det ikke opp for mange år hvor dansebandene ikke slipper til i tv-ruta.

– Hvorfor slipper dere ikke til, tror du?

– Det kan virke som om noen fortsatt ikke synes danseband er stuereint, at vi er en pest og en plage. I fjor vant Scandinavia prisen, men utdelingen og takketalen ble aldri vist på tv.

– Du kan virke litt hårsår, Kristoffersen?

– Mulig det, men jeg synes det begynner bli en regel at danseband blir neglisjert under tv-sendingen. Ett år tidligere tok en av oss imot Spellemannprisen i foajeen, før selve utdelingen. Jeg synes det er dårlig gjort å gjøre det på en slik måte

LES OGSÅ: De nominerte er ...

Ingen bevisst linje

TV 2s Katrine Wergeland er presseansvarlig for Spellemann-showet. Hun er forundret over kritikken fra William Kristoffersen.

– Vi har ikke fått noen slike tilbakemeldinger før, så dette er en helt ny problemstilling for meg. Men jeg vil gjerne understreke at det ikke er noen bevisst linje å holde danseband utenfor tv-sendingen.

– Men du innrømmer at de sjelden slipper til i selve tv-showet?

– Nei, jeg kan ikke nå se om det er riktig eller ikke. Vi evaluerer hvert år tv-sendingen, men vi har aldri hatt dette temaet oppe før.

Katrine Wergeland forteller at Spellemannprisen er blitt et stort show med mange kategorier, og hvor det er mange som kjemper om plassen i tv-ruta.

En helhetsvurdering

– Det er dessverre slik at det ikke er plass til alle.

– Vil dere se nærmere på om dansebandene har kommet i bakre rekker?

– Nei, tv-sendingen bygger på en redaksjonell helhetsvurdering, og akkurat den kan jeg vanskelig si noe om nå.

William Kristoffersen sier at også de må se på prisutdelingen i en sammenheng.

– Om vi skulle ha vært til stede under prisutdelingen, måtte vi ha takket nei til en spillejobb i Ålesund. I år velger vi spillejobben, sier han.

DISKUTER: Synes du dansebandene blir nedprioritert?

Artikkeltags