– Vi synes dette var veldig moro å være med på, og jeg synes det er en ære å bli spurt, sier William Kristoffersen, bassist og låtskriver i boybandet Ole Ivars.

– Ja, Dan Børge Akerø kaller oss det, og det synes vi er morsomt.

Norges mest populære danseband møter D.D.E til vennskapelig dyst i NRK-studio på Marienlyst i kveld, med Dan Børge Akerø som sensor. Sesongens siste klassefest er en spesialutgave i og med at det blir band mot band og ikke klasse mot klasse. Med seg som heiagjeng har begge bandene hver sin mest trofaste tilhengerskare. Konkurransen i kveld er blant annet dans hvor de blir testet i alt fra fugledansen til vals. "Skal vi dansedommer Trine Dehli Cleve fra Frogner i Sørum er til stede for å bedømme danseferdighetene deres.

Beste sendetid

Selv om programmet er tett for Ole Ivars, tror William Kristoffersen det kan bli enda tettere etter kveldens tv-opptreden. NRK og beste sendetid en lørdagskveld med 800.000 potensielle seere får gjerne konsekvenser.

– Er vi på lufta i tre minutter i en eller annen sammenheng, kommer det alltid telefoner i ettertid med forespørsel om konsertoppdrag. Jeg regner nok med at det vil skje nå også, sier William Kristoffersen.

Om det likevel skulle bli helt stilt, har Ole Ivars nok å fylle tiden med. Sommer er festivaltid for danseband, og øverst på plakaten mange steder står nettopp Ole Ivars. Bandet har holdt det gående siden 1964, og de har de siste årene blitt mer populære enn noen sine. Mye av årsaken er William Kristoffersens låter som nærmest er blitt folkeeie; "Nei, så tjukk du har blitt", "Jag trodde änglarna fanns", "En får væra som en er og "Kalle med fela". Bandet har gitt ut 45 album og mottatt en rekke gull- og platinatrofeer. De har også mottatt flere priser, blant annet har sju Spellemannpriser.

Svak krone

– Vi tar ikke noe av dette for gitt, og er like glade hver gang vi får en pris eller selger godt, sier William Kristoffersen.

Litt freidige var de likevel i fjor da de ga ut plata "Platina". Før jul solgte den til gull, som er 15.000 eksemplarer. Men den har ennå ikke nådd 30.000 som er platina.

– Vi er ikke langt unna og tror vi når det målet i løpet av sommeren.

"Platina" ble også gitt ut i Sverige hvor den har solgt 12.000 eksemplarer. Dansebandet har klatret til 17. plass på svenske Topplistan.

– Vi kunne nok ha jobbet mer mot det svenske markedet, men det har faktisk en økonomisk side. Dette er jobben vår, og den svenske krona er svak i forhold til den norske. Vi er nødt til tenke sånn. Det gir ikke like mye igjen å pleie det svenske markedet som det norske. Men vi kommer til å gjøre noen konserter der i løpet av sommeren også, sier William Kristoffersen.

Ny plate

Innimellom tv-opptredener og konserter er Ole Ivars i full gang med å spille inn ei ny plate som skal utgis 9. november. Av 26 nye låter William Kristoffersen har skrevet har bandet i fellesskap plukket ut 13 til plata.

– Stilen blir den folk kjenner fra før, bortsett fra at vi på ei låt flørter litt med disco, sier William Kristoffersen som i kveld skal flørte med et annet litt kjent band. Ole Ivars skal nemlig framføre ABBAs "Thank you for the music".