Gå til sidens hovedinnhold

Opp i stjerneklassen

Artikkelen er over 7 år gammel

Stina Stenerud omtales som norske blues- og souls «rising star» nummer én. I helga leverte hun rått og i internasjonal klasse på Notodden Bluesfestival.

Norges største og viktigste bluesfestival på Notodden fylles igjen opp av store norske og internasjonale stjerner.

Hovedtrekkplasteret er Van Morrison, men fra de mange scenene kan man også oppleve John Mayall, Eric Burdon, Charlie Musselwhite, Beth Hart, BigBang, Ida Jenshus og flere titalls andre kjente navn.

Romeriksbandet Stina Stenerud & Her Soul Replacement befant seg derfor i godt selskap da de entret scenen på Tapperiet på fredag.

Stemningen betyr mest

Publikum møtte opp for å høre bandet som i festivalens program beskrives som sjokkerende bra, og de ble ikke skuffet.

Deres seneste plate, som kom ut for snart et år siden, var en endring i musikkstil til en mer funky soul.

På Notodden hadde Stina Stenerud og bandet med seg blåserrekke og bakgrunnskor, og de leverte en presisjon og et lydbilde som viste at de nå er av internasjonal klasse. Publikum fikk høre Stinas rå stemme både i fengende funk og i følsomme ballader, de fleste fra deres siste plate «Coming Home».

Responsen var som Stina håpet på.

– Det er stemningen og kontakten både på scenen og med publikum som betyr mest for meg, ytrer Stina Stenerud. En konsert med Stina Stenerud & her Soul Replacement er full av sjel.

Tar steget ut i Europa

Stinas mål er å få spille stadig flere konserter og å bevege seg ut i Europa for alvor. I mai spilte bandet på en av Europas viktigste bluesfestivaler i den tyske byen Eutin.

Denne festivalen er et viktig springbrett for å skaffe kontakter og bli kjent i Europa. Og det fungerte: Allerede 24. august står neste internasjonale konsert for tur på Festival Blues au Chateau i Bretagne i Frankrike.

Blues fra Romerike

Og hva skal Stina Stenerud selv høre på under Notodden Bluesfestival?

– Jeg må selvfølgelig få med meg Van Morrison på Brygga. Og så vil jeg ha med meg releasekonserten til Little Andrew. Hans nye plate er et live-album som ble spilt inn i det fantastiske blueslokalet Pakkhuset på Årnes, påpeker Stenerud.

Romeriksbandene Solid Comfort og J T Lauritsen & The Buckshot Hunters skal også spille konserter under Bluesfestivalen, sistnevnte med mye fokus på sin siste plate, «Play By the Rules».

Kommentarer til denne saken