Terningkast 3: Olsenbanden jr. Sølvgruvens hemmelighet

Artikkelen er over 12 år gammel

Norsk familiefilm. Regi: Arne Lindtner Næss. Tillatt for alle Skomaker, bli ved din lest, heter det. Det blir i hvert fall Arne Lindtner Næss når han skaper en ny film med Olsenbanden jr. Sikkert en kassasuksess, den også.

DEL

I fjor foregikk mye av røverstrekene og moroa på sirkus. Nå er det Kongens gruve i Kongsberg som er stedet for filmens spennende klimaks.

Her er intet mindre enn Kongens kronjuveler og kronregalier gjemt, viser det seg, etter at Egon har kommet over et kart når han egentlig er ute på en langt mindre farlig "jobb". Og inn i de mørke gangene må etter hvert både Egon, Benny og Kjell - med dynamitt-Harry "for sikkerhets skyld".

Den aldri hvilende forbryterspiren og østkantgutten Egon lar seg friste av penger og blir med erkesnobben Preben von Klem hjem til Vinderen, når han slipper ut av fem ukers husarrest - til kameratens forundring og forargelse.

Fiffen er fiff med stor F, langt over i det karikerte, og politimester Hermansen er stadig like overdrevet selvopptatt og streng, nå også som servil nabo. Men mange har en skjult agenda, og Egon har snart en plan - og en plan til, og enda en? Og Kjell, stakkars, han er mest opptatt av at Valborg menger seg med både Biffen og fiffen.

Underholdning for barn, understrekes det fra produsenthold. Og ja da, det går nok rett hjem hos mange, dette også: uhøytidelig, småmorsomt og etter hvert også litt småskummelt.

Så bærer vi muligens over med at historien heller ikke denne gangen henger på greip. Dette er i hvert fall lettere å akseptere enn de mange oppstyltede replikkene og stive tablåene hjemme hos von Klems. Det går an å stille krav til filmatisk kvalitet også - selv om det produseres film på samlebånd.

Sven Grotdal

Artikkeltags